Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
12.10.2019 08:05

Hankovce: Pri železničnej stanici vznikli nové parkovacie miesta


Snímka: maxresdefault


Zvýšiť komfort obyvateľov využívajúcich na prepravu do Humenného vlaky majú v obci Hankovce nové parkovacie miesta v blízkosti železničnej stanice.


Výstavbu 12 odstavných plôch financovala samospráva. Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) poskytli pozemok za symbolickú cenu. Informoval o tom hovorca ŽSR Michal Lukáč.       

"Obec sa rozhodla vybudovať odstavné plochy, pretože na tejto parcele už naši občania alebo obyvatelia susednej dediny odstavovali svoje autá a na ceste do Humenného pokračovali ďalej vlakom. Ďalším dôvodom bol aj neupravený terén, ktorý bol hlavne v čase dažďov plný blata a koľají od áut," vysvetlila rozhodnutie vybudovať odstavné parkovacie plochy starostka obce Hankovce Ľudmila Veľasová.       

Ako Lukáč uviedol, aj v Hankovciach po vzore Pezinka a Svätého Jura vyšli ŽSR obci pri realizácii projektu v ústrety. V zmluve o prenájme na obdobie desiatich rokov, ktorú spolu uzavreli, sa dohodli na nájomnom za pozemok s rozlohou 538 štvorcových metrov vo výške 118,36 eura ročne.       

"ŽSR sú súčinné rôznou formou, napríklad stanovením nekomerčnej, symbolickej ceny za prenájom pozemkov, povolením k stavbe v obvode dráhy a podobne," priblížil Lukáč v tejto súvislosti postoj ŽSR k podobným iniciatívam.       

Na realizáciu 12 odstavných plôch podľa jeho ďalších slov obec vynaložila 9300 eur. Ako pre TASR doplnila Veľasová, do ukončenia projektu v súčasnosti chýba len niekoľko úprav. "Chceme v okolí vysadiť zeleň a treba už len vyznačiť jednotlivé miesta," povedala.       d

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.10.2016
Stropkov investoval do opravy parku, osvetlenia i dopravy
Stropkovská samospráva sa na prelome leta a jesene zamerala na realizáciu viacerých menších investičných akcií. Novinkou v centre mesta je kompletná obnova oplotenia v historickom parku, ktoré bolo podľa dostupných informácií staré približne 70 rokov.
viac
27.02.2018
Parkovacie miesta v centre Žiaru nad Hronom vybavia snímačmi
Parkovanie v centre Žiaru nad Hronom by malo byť v budúcnosti jednoduchšie. Miestna samospráva chce nové parkovacie miesta v centre vybaviť snímačmi. Pomocou aplikácie si tak vodiči budú môcť prezrieť aktuálne voľné parkovacie miesta.
viac
18.09.2018
V mestských častiach vzniknú ďalšie parkovacie plochy
Tak ako vo všetkých krajských mestách na Slovensku, deficit parkovacích miest je viditeľný aj v Banskej Bystrici. Vedenie mesta sa preto venuje parkovacej politike systematicky od roku 2015.
viac
28.02.2020
Obec Dobrá Niva budovu železničnej zastávky nekúpi
Objekt železničnej zastávky v Dobrej Nive v okrese Zvolen, o ktorý prejavila záujem tamojšia samospráva, sa do majetku obce nedostane. Železnice Slovenskej republiky (ŽSR), ako vlastník nehnuteľnosti, ju totiž obci ponúkli za 18 000 eur, čo ale miestni poslanci neakceptovali.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %