Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
04.05.2019 11:05

Gastronomický festival rôznych chutí na hornej Nitre


Študentom poprial veľa zdaru pri skúškach aj trenčiansky župan Jaroslav Baška.


V rámci praktickej zložky maturitnej skúšky sa Stredná odborná škola obchodu a služieb v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja už po 13.-krát premenila na prehliadku zručností študentov.


Gastrodni na prievidzskej Strednej odbornej škole obchodu a služieb patria k podujatiam, ktoré ju neodmysliteľne charakterizujú. Študenti si v rámci praktických maturitných skúšok pripravujú vlastné prevádzky so zameraním na gastronómiu, kozmetiku či kaderníctvo, ktoré sú prístupné verejnosti. Podľa slov riaditeľky školy Dariny Krčíkovej sa študenti z roka na rok v príprave zlepšujú a ich nápady sú už dlhých 13 rokov vždy originálne.„Gastrodni sú vždy o niečom inom, a to preto, že naši žiaci sú nevyčerpateľnou studnicou nápadov, sú neuveriteľne šikovní a nápadití. Obdivujem to, s akou vervou sa každoročne do prípravy svojich malých podnikov púšťajú,“ povedala Darina Krčíková.

Počas prvého dňa tohto gastronomického sviatku prišiel vo štvrtok 2. mája 2019 študentom popriať veľa zdaru pri skúškach aj trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Pre mňa sú všetci títo študenti tí praví hrdinovia remesla. Musím im vysloviť veľký obdiv za to, ako tohtoročné Gastrodni pripravili. Myslím, že títo mladí ľudia sa vo svojom budúcom profesijnom živote nestratia. Som presvedčený o tom, že takýchto šikovných ľudí si musíme udržať na Slovensku a vytvoriť pre nich také podmienky, aby nechceli odchádzať za prácou do zahraničia,“ povedal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška.

Tradičné Gastrodni a všetky originálne prevádzky sa konali v priestoroch Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Prievidzi ešte aj počas piatku 3. mája a to až do 17.00 h.

Autor: (ts-tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.02.2018
Stredná odborná škola získala viac ako 654-tis. eur na modernizáciu
Stredná odborná škola v Holíči (okres Skalica) získala na modernizáciu vyučovania 654-tis. eur. Škola bola úspešná v projekte v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu. Projekt sa bude realizovať do konca roku 2018.
viac
27.11.2018
V Prievidzi otvoria v septembri prvú strednú zdravotnícku školu na hornej Nitre
V Prievidzi vznikne od budúceho školského roku stredná zdravotnícka škola (SZŠ). Bude treťou v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) a prvou na hornej Nitre. Zriadenie SZŠ na Vinohradníckej ulici v Prievidzi schválili na pondelkovom zasadnutí poslanci Zastupiteľstva TSK.
viac
12.01.2019
Župa otvorila už dvanáste centrum odborného vzdelávania
Stredná odborná škola dopravná v Martine získala ako ďalšia škola v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja označenie Centra odborného vzdelávania.
viac
29.02.2024
Župná SPŠE Prešov je tretia najlepšia stredná odborná škola v SR
Inštitút INEKO zostavil rebríček slovenských škôl za školský rok 2022/2023. V aktuálnom ročníku hodnotenia sa na popredné miesto znovu prebojovala Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Prešove, ktorú zriaďuje Prešovský samosprávny kraj (PSK). Obhájila v ňom minuloročné tretie miesto.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %