Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
24.07.2021 08:05

Festival zabudnutých remesiel na Hrade Červený Kameň


Ilustračná snímka, zdroj: sdetmi.com


Festival zabudnutých remesiel na Hrade Červený Kameň, ktorý sa koná počas víkendu (24. - 25. 7.), priblíži obdobie stredoveku. Siedmy ročník festivalu prichádza s novým konceptom, uvádza sa na webovej stránke podujatia.


Organizátori pozývajú návštevníkov, aby sa nechali vtiahnuť bránami stredoveku ešte intenzívnejšie, a to cez príbeh založený na skutočnej udalosti, osobnej návšteve hradu Červený Kameň kráľom Žigmundom Luxemburským. "Na svoje si prídu nadšenci histórie, rodiny s deťmi i milovníci remesiel a dobrého jedla," tvrdia organizátori.       

Brány festivalu sa otvoria o 11.00 h, pripravené sú rôzne súťaže, stredoveké tance, historická hudba, ale aj šermiarsky turnaj na počesť pána hradu. Návštevníci sa môžu počas dňa tešiť aj na lukostrelecký a rytiersky turnaj na koňoch či na rozprávku.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2017
V centre mesta bude dvojdňový festival Dni humoru na Spiši
Najväčšie šošovkovité námestie v strednej Európe nachádzajúce sa v Spišskej Novej Vsi sa od piatka 2. júna stane dejiskom festivalu Dni humoru na Spiši. Pre divákov je pripravený program plný spevu, tanca, hovoreného slova, ale najmä humoru.
viac
23.05.2022
Rytiersky festival Rotenstein bude na hrade Červený Kameň tento víkend
Historický festival Rotenstein sa po piatich rokoch vracia na svoje pôvodné miesto konania – hrad Červený Kameň. Svoje brány návštevníkom otvorí počas víkendu 28. a 29. mája.
viac
02.08.2022
Centrum ožije jubilejným 10. ročníkom festivalu Made in Slovakia
Centrum mesta Poprad opäť ožije festivalom Made in Slovakia. Jubilejný 10. ročník sa na Námestí sv. Egídia uskutoční od stredy 3. augusta do soboty 6. augusta.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %