Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
22.08.2024 02:10

Festival V poluskej dedine opäť ponúkne folklór a remeslá


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Folklórny festival V poluskej dedine opäť ponúkne vystúpenia folkloristov a remeslá. Šiesty ročník podujatia sa tento rok uskutoční v netradičnom augustovom termíne, a to 31. augusta od 13.00 h na ihrisku v Poluvsí v okrese Prievidza.


TASR o tom informovala projektová manažérka občianskeho združenia Hornonitrie Radka Tarabčíková."Festival prináša bohatý program plný spevu, tanca, remesiel a miestnych špecialít. Na poluvskom pódiu sa stretávajú folklórne súbory z celého Slovenska, aby spoločne s domácimi folkloristami oslávili a v nevšednej atmosfére si pripomenuli bohaté kultúrne dedičstvo našej krajiny," priblížila Tarabčíková.         

Podujatie sa každým rokom podľa nej rozrastá a prináša nové aktivity vrátane interaktívnych dielní a ukážok takmer zabudnutých remeselných techník. "Remeselný jarmok je neoddeliteľnou súčasťou festivalu a ponúka jedinečnú príležitosť vidieť prácu majstrov tradičných remesiel naživo," podotkla.         

V kultúrnom programe sa predstavia domáca folklórna skupina (FS) Lubená a detský folklórny súbor Malá Lubená z Poluvsia, folklórny súbor Lysec a DFS Malý Lysec z Belej-Dulíc, FS Tiesňavan z Krpelian a Gajdošská škola Ľuba Tatarku zo Slovenskej Ľupče.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2017
Druhý víkend letných prázdnin v bratislavskom regióne
Letné shakespearovské slávnosti, Viva Musica!, Slovakia folk, komorný koncert v Botanickej záhrade, nočné prehliadky na hrade Červený kameň, Wine & Art a Bežecká perla naznačujú, že sa letné prázdniny v bratislavskom regióne začínajú vo veľkom štýle.
viac
06.05.2018
Festival V poluvskej dedine ponúkne folklór i jarmok ľudových remesiel
Vystúpenia folklórnych súborov, ale i jarmok ľudových remesiel budú súčasťou druhého ročníka festivalu V poluvskej dedine. Nadšencov ľudových tradícií privíta v Poluvsína rínku pred Števke domom 19. mája od 13. h, informovala Radka Kulaviaková z občianskeho združenia Hornonitrie.
viac
30.04.2019
Festival V poluskej dedine ponúkne folklór i remeselný jarmok
Poluvsie v okrese Prievidza bude 18. mája patriť folkloristom. Už tretí ročník festivalu V poluskej dedine, ktorý pripravila obec a Folklórna skupina Lubená, ponúkne nielen pre nadšencov ľudových tradícii vystúpenia skupín, remeselný jarmok či regionálne špeciality.
viac
24.06.2022
Tohtoročná Rontouka priblíži príbeh Novoklenovčanov i tradičné remeslá
V poradí 43. ročník Gemersko-malohontských folklórnych slávností s názvom Klenovská Rontouka ponúkne návštevníkom okrem bohatého folklórneho programu i príbeh Novoklenovčanov či predstavenie tradičných remesiel. Informovala o tom dramaturgička slávností Stanislava Zvarová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %