Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
09.06.2020 08:10

Festival Rotenstein bude v múzejných záhradách i online zároveň


Snímka zdroj: (tasr).


Rytiersky festival Rotenstein najprv pre koronakrízu zmenil miesto konania a aktuálne mení aj termín, keď si ho fanúšikovia budú môcť pozrieť v online podobe.


Podujatie s názvom Rotenstein z domu sa bude konať v sobotu 13. júna a pre postupné uvoľňovanie opatrení umožní osobnú prítomnosť menšej časti divákov. Uviedla to na svojom webe usporiadateľská agentúra z Trnavy.

Naživo "zmenšenú podobu" Rotensteinu, ktorý sa v predchádzajúcich štyroch sezónach konal v historickom prostredí zámku v Holíči, budú môcť sledovať tí, ktorí pred časom reagovali na výzvu finančne prispieť, aby sa podujatie aspoň prostredníctvom živého internetového vysielania dostalo medzi ľudí. Vyzbierať sa podarilo vďaka priaznivcom 104 percent z potrebnej sumy.

„Turnaj na koňoch odohráme na mieste, na ktorom sme ho prekvapivo ešte nikdy nehrali - záhradách Západoslovenského múzea v Trnave,” uviedla agentúra. „Rytieri si najviac užívajú svoju slávu pred zrakmi tisícok divákov a priestor, v ktorom sa bude predstavenie odohrávať, by zvládol priam davy poddaných. No hygienické opatrenia dovoľujú iba obmedzený počet návštevníkov,” doplnila. Podujatie so zvyčajnou priemernou návštevnosťou 8000 ľudí prinesie program kombinovaný so živými vstupmi s rytiermi i princeznami.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.07.2020
Radnica stopla tohtoročný participatívny rozpočet
Mesto Trnava stoplo pre tento rok nové kolo participatívneho rozpočtu. Bude realizovať iba projekty, ktoré dostali zelenú vo vlaňajšom hlasovaní Trnavčanov. Pokračovať chce opäť v roku 2021. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.
viac
24.09.2020
Festival Prešov číta rád bude i v online priestore
Festival čítania s názvom Prešov číta rád organizuje Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava aj tento rok.
viac
06.11.2020
Týždeň vedy a techniky prinesie viac ako 100 podujatí online formou
Týždeň vedy a techniky, ktorý sa začne v pondelok 9. novembra a potrvá do nedele 15. novembra, ponúkne viac ako 100 podujatí.
viac
23.05.2022
Rytiersky festival Rotenstein bude na hrade Červený Kameň tento víkend
Historický festival Rotenstein sa po piatich rokoch vracia na svoje pôvodné miesto konania – hrad Červený Kameň. Svoje brány návštevníkom otvorí počas víkendu 28. a 29. mája.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %