Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
14.09.2022 09:30

Európsky týždeň športu motivuje k pohybu a zdravému životnému štýlu


Ilustračná snímka: (tasr).


Na Slovensko zavíta ôsmy ročník celoeurópskej iniciatívy, ktorá motivuje k pohybu a zdravému životnému štýlu starých i mladých.


Európsky týždeň športu (ETŠ) sa koná od 23. do 30. septembra v 40 krajinách Európy a počet registrovaných účastníkov každým rokom rastie.

"Cieľom je, aby si ľudia naprieč generáciami našli svoju obľúbenú športovú aktivitu a venovali sa jej či už sami, s kamarátmi, alebo v kruhu rodiny," vysvetlil Vladimír Baluška, riaditeľ Národného športového centra, ktoré je koordinátorom iniciatívy.

Počas ETŠ sa uskutoční široká škála iniciatív a aktivít, ktoré možno registrovať na stránke www.tyzdensportu.sk. Slovenskí organizátori športových eventov majú možnosť registrovať svoje podujatie a stať sa oficiálnou súčasťou celoeurópskej kampane.

Súčasťou iniciatívy je aj tradičné podujatie #BeActive night v bratislavskom Ružinove, ktoré bude 25. septembra v parku Alfréda Wetzlera. Návštevníci si tu budú môcť vyskúšať gymnastiku, atletiku, basketbal, lukostreľbu i veslovanie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2017
V jedálničku našich detí by mali pribudnúť ryby a strukoviny
Myslí si to olympijský víťaz v chôdzi Matej Tóth, ktorý sa stal tvárou projektu o zdravom životnom štýle "Hravo ži zdravo". Už po šiestykrát mapoval životný štýl piatakov základných škôl po celom Slovensku. Najúspešnejších účastníkov čakal Matej Tóth vo Vysokých Tatrách s tréningovým prekvapením.
viac
26.08.2020
Európsky týždeň mobility 2020 - výzva pre samosprávy
Výzva pre samosprávy miest a obcí na zapojenie sa do kampane Európsky týždeň mobility 2020.
viac
09.09.2021
Európsky týždeň mobility 2021
Už len týždeň ostáva do začiatku tradičnej kampane zameranej na udržateľnú mobilitu v našich mestách a obciach. Do jubilejného dvadsiateho ročníka EURÓPSKEHO TÝŽDŇA MOBILITY 2021 sa môžu samosprávy registrovať ešte do 15. septembra 2021 prostredníctvom webovej stránky www.eurotm.sk.
viac
25.08.2022
S Európskym týždňom mobility 2022 prichádza aj výtvarná súťaž pre deti
V rámci Európskeho týždňa mobility pripravuje DPMP a.s. pre verejnosť viaceré zaujímavé aktivity, ktoré sa uskutočnia v septembri počas trvania kampane.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %