Sobota 05.10.2024
Dnes má meniny 
Viera
°C
02.07.2024 02:05

Environmentálny fond zverejnil nové špecifikácie


Environmentálny fond - logo


Environmentálny fond zároveň vyzýva všetkých potenciálnych žiadateľov, aby si dôkladne preštudovali nové špecifikácie a pripravili svoje projekty v súlade s aktualizovanými pravidlami.


Environmentálny fond zverejnil nové špecifikácie pre oblasti Rozvoj odpadového a obehového hospodárstva (C), Environmentálna výchova, Vzdelávanie a propagácia (E),   Mimoriadna podpora (Špecifikácia činností financovania riešení na zabezpečenie starostlivosti o životné prostredie formou poskytnutia prostriedkov EF v bezprostrednej súvislosti s  mimoriadne závažnou environmentálnou situáciou) a Program obnovy dediny (POD).

 Hlavné zmeny:

- zjednodušenie podávania žiadostí,

- zníženie množstva požadovaných príloh,

- úprava podporovaných aktivít,

- posun predkladania stavebného povolenia do štádia zazmluvňovania,

- zúženie okruhu podporovaných subjektov s dôrazom na podporu obcí a škôl,

- predĺženie oprávneného obdobia do nasledujúceho roka.

 Environmentálny fond vyzýva všetkých potenciálnych žiadateľov, aby si dôkladne preštudovali nové špecifikácie a pripravili svoje projekty v súlade s aktualizovanými pravidlami.

 Webináre k uvedeným špecifikáciám budú zorganizované do konca júla, presné termíny budú poskytnuté v blízkej dobe. Formuláre žiadosti pre novo zverejnené špecifikácie budú k dispozícii do dvoch týždňov.

Autor: (Zdroj: Envirofond, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.06.2016
Handlová bude mať nové vozidlo na zber a separáciu odpadu
Zefektívnenie triedeného zberu odpadu v meste by malo priniesť obstaranie nového vozidla s rotačným systémom lisovania, ktoré samospráva plánuje zakúpiť.
viac
22.10.2020
O čistotu mesta sa bude starať nová technika
O čistotu v Zlatých Moravciach sa budú starať nové stroje. Technické služby mesta získali do výbavy nový nakladač i umývacie vozidlo.
viac
24.09.2021
Nové Zámky chcú dostať na Hlavné námestie viac zelene
Centrum Nových Zámkov má byť v budúcnosti zelenšie. Mesto pripravuje projekt s názvom Ozelenenie Hlavného námestia. Financovať ho chce z Environmentálneho fondu.
viac
13.06.2023
Na zelené projekty môžu získať samosprávy, školy i nadácie 3,5 mil. eur
Na ochranu prírody a krajiny, rozvoj regiónov národných parkov (NP) a environmentálne vzdelávanie vyčlenilo ministerstvo životného prostredia (MŽP) prostredníctvom Environmentálneho fondu (EF) a Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR viac ako 3,5 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.04 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.61 %