Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
30.04.2019 09:05

Dzevetnasti jarni jurmarok


Ilustračný výrez plagátu


Rok ubehol ako voda a už po devätnástykrát sa môžeme tešiť na Jarni jurmarok a podujatia, ktoré ho už tradične sprevádzajú. Tak čo nám teda prinesie? Poďme pekne po poriadku.


Začneme už v utorok, 30. apríla o 17. hod. Stavaním mája v podaní Folklórneho súboru Zemplín na tribúne pri Mestskom úrade v Michalovciach.

Streda, 1. máj, sa bude niesť v športovom duchu. Otváraním vody na jazierku Baňa odštartujú o 8. hod. ráno Rybárske preteky pre deti od šiestich rokov. Mítingy politických strán, ktoré po minulé roky prebiehali na tribúne v centre mesta, sa presúvajú na Námestie slobody a začnú sa o 8.30 hod. Séria bežeckých pretekov, ktoré sa v Michalovciach tešia veľkej obľube a sú známe po celom Slovensku nebude chýbať ani v tomto roku. Pred mestským úradom odštartuje o  9. hod. 17. ročník michalovského polmaratónu, 35. ročník podvihorlatského maratónu a 4. ročník polmaratónskej štafety. Kto má radšej kone, pre toho je tu od 10. hod. v Parku študentov pripravená Jarná cena Michaloviec – 18. ročník jazdeckých pretekov.

Súčasťou Jarného jarmoku budú v tomto roku aj Oslavy 15. výročia členstva Slovenskej republiky v Európskej únii. Program s názvom Doma v EÚ sa uskutoční vo štvrtok 2. mája o 15. hod. na tribúne pri mestskom úrade. V prípade nepriaznivého počasia sa oslavy presunú do veľkej sály mestského kultúrneho strediska. V programe vystúpia žiaci našej Základnej umeleckej školy zo Štefánikovej ulice, ale aj superstárista Denis Lacho.

Slávnostné otvorenie samotného Dzevetnastoho jarneho jurmarku sa uskutoční v piatok 3. mája. Od 8. hod. na gazdovskom dvore odštartujeme súťaž vo varení kotlíkového guľášu. Pokračovať budeme slávnostným otvorením jarmoku o 10. hod. pred budovou mestského úradu. Zaspieva nám spevácka skupina Mihaľovski nevesti i beťare, s programom Karička vystúpia deti užhorodskej umeleckej školy. Dopoludnie spestrí aj interaktívna show Edo drewo – jedinečný živý strom s prastarými rozprávkami a pesničkami. Táto show bude spojená s fotením. Popoludní o 16.00 hod. sa môžete tešiť na vystúpenie Ľudovej hudby Balážovci a po nich, o 17. hod., na koncert skupiny RUSNAcKS. Bodku za piatkovým programom urobí svojím koncertom známa slovenská skupina METALINDA.

V sobotu sa môžete tešiť na koncert skupiny PubKINGS od 16. hod. Michalovská skupina Ladies & Genitals vystúpi pred domácim publikom na tribúne pred mestským úradom o 17. hod.

Sprievodným podujatím Dzevetnasteho jarneho jurmarku bude aj v tomto roku Ulička remesiel.

Ňesanujme sebe,  šak ľem raz žijeme! Tešíme sa na Vás!

Názov podujatia: Dzevetnasti jarni jurmarok

Termín podujatia: 30. apríl – 4. máj 2019

Miesto konania: Tribúna pri MsÚ

Informácie k podujatiu: PhDr. Milada Tomková, kulturami@msumi.sk

Autor: (ts- mesto Michalovce)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.04.2018
Ošemnasti jarni jurmarok - Ňesanujme sebe, šak ľem raz žijeme!
Mesto Michalovce a Organizačný výbor jarných trhov pozývajú Michalovčanov a návštevníkov mesta Michalovce na Ošemnasti jarni jurmarok. Počas štyroch dní sa môžete tešiť na bohatý kultúrny, športový aj spoločenský program.
viac
29.04.2019
Cyklobusy spúšťame už 1. mája
Žilinská župa štartuje sezónu cyklobusov skôr ako po minulé roky. Autobusy s prívesmi na bicykle vyrazia na Kysuce do Bystrickej doliny a do Turca už 1. mája.
viac
29.04.2019
Dúbravka privíta máj spevom a tancom
Bratislavská mestská časť Dúbravka v utorok 30. apríla postaví máj pred domom kultúry. Informovala o tom Lucia Marcinatová z tlačového oddelenia mestskej časti.
viac
30.04.2022
Dvadcati Jarni jurmarok
Po dvojročnej prestávke michalovské námestie a priľahlé uličky v centre mesta opäť ožijú. Brány jubilejného dvadsiateho ročníka jarného jarmoku slávnostne otvoríme v piatok 29. apríla o 10.00 hod. za zvukov znelky mesta. Atmosféru dotvorí mužská spevácka folklórna skupina Hnojňane z Mihaľovec.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %