Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
20.11.2020 10:40

Dúbravka premenila vtáčie napájadlá na kŕmidlá


Ilustračná snímka.


Bratislavská Dúbravka zmení vtáčie napájadlá, ktoré pomáhali v lete a počas jesene na kŕmidlá. Napájacie misky na reťaziach s vtáčou plastikou preto mestská časť naplnila zrnkami a lúpanou slnečnicou. Informovala o tom hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová.


„Podobne ako pri napájaní vodou aj tu privítame aktivitu obyvateľov, ktorí sa budú o kŕmidlo vo svojom okolí, a tým aj vtáčikov, starať a priebežne ho dopĺňať,” podotkla Mária Smiešková, vedúca oddelenia životného prostredia miestneho úradu.      

Napájacie misky, po novom slúžiace ako kŕmidlá, sú rozmiestnené v parku pri Horanskej studni, v záhrade pri miestnom úrade na Žatevnej ulici, v Parku Pekníkova, pri Dome kultúry Dúbravka a pri štyroch detských ihriskách - Duna na Valachovej ulici, Nejedlého pri základnej škole, na Ulici kapitána Rašu a na ulici Karola Adlera pri bývalej tanečnej škole.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.04.2020
Petržalka distribuuje ochranné rúška aj vďaka pomoci obyvateľov
Obyvatelia i firmy pomáhajú Mestskej časti Petržalka získavať ochranné rúška, ktoré sa následne distribuujú najzraniteľnejším skupinám občanov. Urobila tak aj spoločnosť MiddleCap v rámci iniciatívy MiddleCap Help, ktorá poskytla chirurgické rúška a jednorazové rukavice.
viac
24.07.2020
Dúbravka rozmiestnila osem vtáčích napájadiel, pomáhať môžu aj ľudia
Bratislavská Dúbravka rozmiestnila niekoľko vtáčích napájadiel, aby pomohla operencom dostať sa ľahšie k vode počas teplých letných dní. Misky na reťaziach s vtáčou plastikou sú zavesené na stromoch v ôsmich rôznych lokalitách.
viac
16.02.2021
Dúbravka predstavuje návrh urbanistického riešenia zóny Pod záhradami
Obyvatelia bratislavskej Dúbravky sa do 31. marca môžu nielen elektronicky sčítať, ale tiež participovať na verejnom prerokovaní návrhu urbanistickej štúdie zóny Pod záhradami.
viac
10.02.2024
Otužilci zvýraznili dôležitosť pomoci ľuďom bez domova počas zimy
Na dôležitosť pomoci ľuďom bez domova v zimnom období poukázali v sobotu predpoludním aj účastníci charitatívneho otužovania. Na bratislavských Zlatých pieskoch vstúpilo do chladných vôd jazera vyše 100 otužilcov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %