Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.04.2021 08:20

Dubnický atletický štadión zrekonštruujú za viac ako pol milióna eur


Snímka zdroj: (dubnica.eu).


Dubnická radnica začala s rekonštrukciou atletického štadióna. Celková investícia bude 558 000 eur, Slovenský atletický zväz prispel sumou 250 000 eur. Rekonštrukcia by mala trvať pol roka.


Ako informoval vedúci stavebného úradu Jozef Králik, okrem komplexnej rekonštrukcie šesťdráhového atletického oválu vznikne na západnej strane pri bežeckej rovinke rozbežisko s umelým povrchom, ako aj pieskové doskočisko pre skok do diaľky. V severnej časti oblúka bude vodná priekopa, sektor skoku do výšky a rozbežisko pre hod oštepom. Mesto obnoví aj priestor na vrh guľou, časť pre hod diskom a kladivom a rozbežisko pre skok do výšky. V rámci úpravy okolitého terénu vysejú po vnútornom obvode nový prírodný trávnik.

„V rámci výstavby osadíme nový drenážny systém po vnútornej časti oválu. Na poklad položíme asfaltový koberec, na ktorý bude v časti bežeckej dráhy uložený nový umelý vodopriepustný polyuretánový športový povrch, pri rozbehových dráhach pôjde o vodonepriepustný povrch,” doplnil Králik.

Štyristometrový atletický štadión odovzdali do užívania ešte v roku 2001. Ak by mesto nepristúpilo k jeho obnove, mohlo by prísť o významných pretekárov.

„Za dve dekády používania sa dráha prirodzene opotrebovala a jej obnova sa stala nevyhnutnou. Som veľmi rád, že nám Slovenský atletický zväz na jej komplexnú rekonštrukciu poskytol dotáciu, pretože celková investícia presahuje sumu pol milióna eur. Zároveň by som chcel vyzdvihnúť aj pomocnú ruku zväzu pri technických riešeniach,” uviedol primátor mesta Peter Wolf.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2020
Samospráva začína s modernizáciou budovy polikliniky
Jednou z dvoch veľkých investičných akcií spolufinancovaných z eurofondov, ku ktorým mesto Dubnica nad Váhom v roku 2020 pristupuje, je rekonštrukcia polikliniky.
viac
05.01.2021
B. Štiavnica vyhlásila súťaž na rekonštrukciu atletického štadióna
Samospráva Banskej Štiavnice vyhlásila verejnú súťaž na rekonštrukciu a modernizáciu atletického štadióna. Uchádzači o zákazku v predpokladanej hodnote vo výške viac ako 530 000 eur môžu ponuky mestu predložiť do 28. januára.
viac
06.04.2021
V rámci jarného upratovania vyzbierali v Dubnici 40 ton objemného odpadu
Počas jarného upratovania (8. 2. – 22. 3.) vyzbierali v Dubnici nad Váhom viac ako 40 ton objemného odpadu. Polovicu z neho zrecyklovali.
viac
28.07.2021
V Dubnici nad Váhom vznikne zberné parkovisko pre dodávky a väčšie vozidlá
Zberné parkovisko sa samospráva rozhodla situovať na parkovisko pri workoutovom ihrisku na sídlisku Pod kaštieľom. Okrem dodávok a nákladných vozidiel tu budú parkovať aj autobusy, naďalej však bude ponechaná možnosť parkovania aj pre osobné vozidlá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %