Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
03.01.2024 09:00

Drucker: Na SŠ by sa na maturitnej skúške mohla zaviesť dvojstupňová matematika


Minister školstva Tomáš Drucker (Snímka TASR)


Šéf rezortu školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) presadzuje zavedenie dvojstupňovej matematiky na stredných školách (SŠ) v rámci maturitnej skúšky. Uviedol to v rozhovore pre TASR. Skupina študentov, ktorá sa chce venovať prírodovedným odborom, by podľa neho mala byť na túto oblasť lepšie pripravená.


"Žiaci by nerobili len jednu skúšku z matematiky, ale mohli by mať možnosť absolvovať úrovne B1, B2, C1, pretože tak by sme neboli v nižšom strede," zdôraznil. Na vysokých školách prírodovedných smerov podľa jeho slov vyžadujú vyšší štandard, ktorý v súčasnosti mnohí študenti nedosahujú.         

Minister tiež podotkol, že nie každý potrebuje rovnakú úroveň matematiky a niektorí študenti vyžadujú viac podpory v tejto oblasti ako iní. "Pri cudzom jazyku si pri skúške vieme porovnať medzi úrovňami B1 a C1. Rozumieme, aká je to úroveň. Je tu úvaha, že takto by sme mohli postupovať aj v matematike," skonštatoval.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2017
Pohotovostná služba bude podľa ministra v každom okresnom meste
Minister zdravotníctva Tomáš Drucker a prešovský župan Peter Chudík rokovali o situácii v zdravotníctve.
viac
22.11.2018
Nové strechy v Senci
Župná Stredná odborná škola automobilová a podnikania na Kysuckej 14 v Senci dostala nový vrchný šat. Koncom októbra bola ukončená oprava striech na jej troch objektoch v celkovej hodnote takmer 140 tisíc eur.
viac
08.01.2019
BSK: Dni otvorených dverí pokračujú
Po novom roku a skončení zimných prázdnin žiaci opäť zasadli do školských lavíc. Zároveň pokračuje séria dní otvorených dverí.
viac
09.03.2024
Spolu 688 stredných škôl čakajú 12. až 15. marca písomné maturity
Vyše 41.000 maturantov absolvuje písomné skúšky zo slovenského jazyka a literatúry, z cudzieho jazyka, matematiky a v prípade žiakov maďarskej a ukrajinskej národnosti aj z ich materinského jazyka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %