Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
15.06.2023 11:40

Do mesta sa vrátili zdieľané kolobežky, prevádzkuje ich nová firma


Snímka zdroj: (RTV Prievidza).


Obyvatelia a návštevníci Prievidze môžu opäť na cestu mestom využiť elektrické kolobežky. Službu zdieľaných kolobežiek prevádzkuje oproti minulej sezóne nová spoločnosť. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.


"Elektrické kolobežky sú v Prievidzi veľmi obľúbené a postupne sa stali v našom meste významnou časťou mestskej mikromobility," skonštatovala Krajčiová.

Význam kolobežiek podľa nej potvrdzuje aj fakt, že v minulej sezóne prostredníctvom nich vykonali ľudia v Prievidzi viac ako 190 000 jázd.

"Najnovšie modely kolobežiek disponujú rozšírenými bezpečnostnými prvkami od smeroviek, ktoré prinášajú väčšiu predvídateľnosť pohybu jazdcov, až po väčšiu výdrž baterky, vďaka ktorej prejdú obyvatelia a návštevníci mesta dlhšiu trasu približne o 30 percent," priblížila ďalej Krajčiová.

Kolobežky sa podľa nej nachádzajú v blízkosti centrálnych dopravných uzlov a vo frekventovaných častiach mesta. Novým prevádzkovateľom služby sa stala spoločnosť Tier s ústredím v Berlíne.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.07.2020
V meste Veľký Šariš je možné si požičať verejný bicykel
Obyvatelia i návštevníci mesta Veľký Šariš si môžu požičať verejný bicykel. V uplynulých dňoch tam zaviedli službu zdieľaných bicyklov - bikesharing. Podľa radnice tak ušetria čas, životné prostredie i svoje peniaze.
viac
14.05.2021
Zdieľané bicykle budú mať už aj vo Svite
Po viac ako dvojročnej snahe a neustále vyvíjanej aktivite vedenia mesta sa zavedenie tzv. bikesharingu konečne podarilo. Zdieľané bicykle budú slávnostne uvedené do užívania v piatok 14. mája a od tohto dňa si ich môžete užívať aj vo Svite.
viac
28.02.2023
Mestskí poslanci hľadajú spôsob, ako regulovať zdieľané kolobežky
Nitrianski mestskí poslanci hľadajú spôsob, ako regulovať prevádzku zdieľaných elektrických kolobežiek. Prekáža im, že často zostávajú pohodené na trávnikoch, prípadne po odstavení blokujú verejné komunikácie.
viac
19.03.2024
Do žilinských ulíc sa vrátili bielo-červené zdieľané bicykle
Bielo-červené zdieľané bicykle sa v tomto týždni vrátili do žilinských ulíc. V prípade priaznivého počasia plánuje mesto službu ponechať až do decembra. TASR o tom informovala Zuzana Ondrášová z odboru komunikácie mesta Žilina.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %