Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
31.01.2022 08:00

Detva pripravuje revitalizáciu vnútrobloku na Novosadoch


Na snímke z 12. januára 2022 sídlisko Novosady v Detve. Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Detva pripravuje revitalizáciu vnútrobloku na Novosadoch. Po obnove sa zóna bude využívať na športové, oddychové a spoločenské aktivity. Uviedol to hovorca Detvy Milan Suja.


Ako dodal, cieľom projektu je zlepšenie environmentálnych aspektov v mestskom prostredí, práce zahŕňajú vybudovanie prvkov zelenej infraštruktúry. Súčasťou projektovej dokumentácie je niekoľko stavebných objektov. Sú to detské ihrisko pre deti od troch do piatich rokov. Osadia na ňom hojdačky a bude to priestor, kde si môžu malé deti zdokonaľovať rovnováhu a loziť. Ďalšími budú podľa Suju ihrisko pre deti od päť do 12 rokov a aj pre dospelých, kde budú rôzne zostavy na rekreačné cvičenie. Spomenul tiež, že zóny na pohybové aktivity majú navrhnutý gumený liaty povrch. „Je dokonale pružný a tlmí nárazy a dopady pri cvičení,“ zdôraznil hovorca.

Na Novosadoch bude aj plocha z betónovej dlažby, kde budú umiestnené lavičky v tvare polkruhu. „Medzi nimi vysadia strom, ktorý bude tvoriť dominantu tejto stretávacej zóny,“ priblížil plány hovorca s tým, že súčasťou projektu je aj prístrešok na odpadky. Čo sa týka mobiliáru, v tomto objekte sú zahrnuté lavičky, stoly, fontánka na pitie a aj stojany na bicykle. V rámci krajinnej architektúry vysadia aj nový trávnik.

Hovorca poznamenal, že samospráva podala žiadosť o nenávratný finančný príspevok (NFP). Výstavba sa môže začať v prípade podpory projektu, po schválení žiadosti a podpísaní zmluvy o poskytnutí NFP a ukončení verejného obstarávania na zhotoviteľa. Nasledovať budú kontrola verejného obstarávania na zhotoviteľa riadiacim orgánom a jeho schválenie. „V rozpočte mesta na stavbu a súvisiace výdavky na projekt je vyčlenená suma 926 453 eur,“ ukončil Suja.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.02.2020
Mesto Žilina bude revitalizovať vnútroblok na sídlisku Hájik
Vyše 191 000 eur bude stáť revitalizácia vnútrobloku na ulici Georgesa Lannuriena v Žiline na sídlisku Hájik, ktorú pripravuje mesto Žilina. Nenávratný finančný príspevok na realizáciu projektu vo výške viac ako 182 000 eur samospráva získala z Integrovaného regionálneho operačného programu.
viac
23.04.2020
Skalica pokračuje v regenerácii verejného priestranstva
Mesto Skalica pokračuje v projekte s názvom Regenerácia vnútrobloku sídliska na ulici Mallého. V rámci Integrovaného regionálneho operačného programu bola mestu Skalica schválená dotácia na účel zveľadenia prostredia.
viac
25.05.2020
Na sídlisku Hliny I v Žiline začali s revitalizáciou
Investíciu viac ako 209 000 eur si vyžiada revitalizácia verejných priestorov vo vnútrobloku na sídlisku Hliny I v Žiline. Rekonštrukčné práce sa začali v týchto dňoch. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.
viac
22.06.2022
Obnovu vnútrobloku na ulici A. Hlinku ministerstvo investícií schválilo
Projekt revitalizácie druhej etapy vnútrobloku na ulici Andreja Hlinku v Detve ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) schválilo. Potvrdil to hovorca mesta Milan Suja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %