Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.02.2016 10:00

Deti v Košiciach mohli počas jarných prázdnin kresliť v múzeu


Prázdninové kreslenie pre deti v Múzeu Vojtecha Löfflera v Košiciach pod vedením odbornej lektorky. (Foto: tasr)


Košické Múzeum Vojtecha Löfflera pripravilo počas tohto týždňa kurz pod názvom Prázdninové kreslenie v múzeu. Deti sa mohli naučiť základy kresby, zachytiť priestor a hlavne sa inšpirovať v umeleckom prostredí výstavných priestorov.


"Deti si mohli vyskúšať, ako kreslili majstri. Prechádzali sme sa pritom s nimi po múzeu, rozprávali sme sa o tom, ako treba postupovať. Dozvedeli sa o základoch kresby a stali sa takými malými umelcami. Diela, ktoré tu vytvorili si mohli odniesť domov," uviedla pre TASR lektorka Ivana Labancová. Deti majú podľa lektorky o kurz záujem. Okrem toho organizujú v múzeu i tvorivé soboty.

"Sú určené pre rodiny s deťmi, ktoré si chcú cez víkend spestriť program s tým, že sa budú v týchto krásnych umeleckých priestoroch venovať takejto aktivite," informovala Labancová. Jednotlivých aktivít sa môžu podľa Labancovej zúčastniť začiatočníci i pokročilí. V múzeu budú pracovať pod odborným vedením. "Dvakrát do roka organizujeme výstavu. Tí, ktorí majú záujem, môžu priniesť svoje obrazy, ktoré v múzeu namaľovali," uzavrela Labancová.

Autor: (tasr, red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.03.2024
Z drevených ohrádok odviezlo OLO vyše 43-tis. vianočných stromčekov
Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) vyzbierala počas tejto sezóny zo špeciálnych ohrádok viac ako 43.000 stromčekov v celkovej váhe 240 ton.
viac
23.03.2024
Mesto na Svetový deň vody spustí pitnú fontánku na námestí
Mesto Bánovce nad Bebravou symbolicky na Svetový deň vody, ktorý pripadá na piatok, spustí malú pitnú fontánku na Námestí Ľ. Štúra. Ochranu planéty si pripomenie i v sobotu (23. 3.), keď sa zapojí do Hodiny Zeme. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
21.03.2024
Vláda schválila zmeny v poskytovaní príspevku za ubytovanie odídencov z Ukrajiny
Na stredajšom rokovaní vlády predložil minister vnútra Matúš Šutaj Eštok návrh na úpravu nariadenia vlády o poskytovaní príspevku za ubytovanie odídenca. Ide o príspevok poskytovaný na základe zákona o azyle.
viac
21.03.2024
Slovenská pošta vydáva známku k 800. výročiu benediktínskeho opátstva v Skalke
Slovenská pošta vydáva známku "800. výročie založenia benediktínskeho opátstva v Skalke pri Trenčíne." Na poštovej známke je zobrazená Veľká Skalka nad Váhom s ruinami zaniknutého stredovekého kláštora.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %