Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
09.03.2023 11:40

Deti sa môžu opäť zapojiť do súťaže o Najkrajší list


Ilustračná snímka: (tasr).


Aj v tomto roku sa môžu deti vo veku od deväť do 15 rokov zapojiť do súťaže o Najkrajší list, ktorú vyhlasuje Svetová poštová únia a na Slovensku v spolupráci s ministerstvom dopravy a ministerstvom školstva organizuje Slovenská pošta.


Počas písania si majú mladí autori predstaviť, že sú superhrdinovia a ich úlohou je urobiť všetky cesty bezpečnejšími pre deti. Informovala o tom hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

"Úlohou účastníkov už 52. ročníka medzinárodnej súťaže v písaní listov je napísať klasický list na danú tému v rozsahu maximálne 800 slov," priblížila. Podmienkou je, aby bol list písaný rukou a obsahoval formálne znaky ako hlavičku, v ktorej bude úplná adresa pisateľa, a dátum, kedy bol list písaný, oslovenie, hlavnú časť, zdvorilostné zakončenie, (nepovinné) P. S. a podpis.

V liste musí byť rovnako uvedený vek dieťaťa a názov školy. "Mladí ľudia môžu svoje písomné práce podporiť aj zaujímavou kresbou," doplnila Dorčáková. Svoje listy môžu posielať do 14. apríla na adresu Slovenskej pošty. Viac informácií o súťaži nájdu záujemcovia na webovej stránke www.posta.sk.

Na autorov troch slovenských najlepších listov čakajú podľa hovorkyne zaujímavé vecné ceny. Najlepší list národného kola súťaže bude preložený do anglického jazyka a zaslaný do medzinárodného kola súťaže.

Slovenská pošta sa prostredníctvom tejto súťaže hlási k iniciatíve Svetovej poštovej únie zlepšovať čitateľskú gramotnosť a jazykové schopnosti u detí a mládeže, ako aj rozvíjať ich talent písania s dôrazom na kreativitu a vyjadrenie emócie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2018
Najkrajší list v roku 2018 napísala 12-ročná Tereza Justína Vaneková
Aj tento rok sa deti a mládež do 15 rokov zapojili do súťaže o najkrajší list, ktorej národné kolo vyhlasuje Slovenská pošta v spolupráci s Ministerstvom dopravy a výstavby SR.
viac
11.02.2020
Deti môžu opäť súťažiť o najkrajší list
Deti sa môžu aj tento rok zapojiť do súťaže o najkrajší list 2020. Napísať majú o svete, v ktorom žijeme.
viac
25.03.2021
Súťažiť o Najkrajší list je možné aj elektronicky
Už len necelé dva týždne majú mladí autori možnosť prihlásiť sa do súťaže o Najkrajší list, posledný termín je 5. apríla.
viac
28.03.2022
Súťažte o Najkrajší list a vyhrajte zaujímavé vecné ceny
Deti vo veku od 9 do 15 rokov sa stále môžu zapojiť do súťaže o Najkrajší list a vyhrať zaujímavé vecné ceny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %