Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
02.06.2023 12:35

Deti dostali na svoj sviatok obnovené ihrisko Inčučuna


Snímka zdroj: (piestanskydennik.sk).


Piešťanské deti dostali na Medzinárodný deň detí od mesta darček v podobe obnoveného ihriska Inčučuna.


Radnica vynaložila 208 378 eur na jeho celkovú rekonštrukciu, najmenší sa môžu od 1. júna tešiť indiánskej osade s 28 hernými prvkami na 1672 štvorcových metroch. Dominantou je takmer tri tony vážiaci drevený bizón. Informoval tom Martin Ričány z oddelenia komunikácie mestského úradu.

Ihrisko muselo byť z bezpečnostných dôvodov uzatvorené v polovici augusta 2020. Viac ako dvadsaťročné hracie prvky boli odhnité a stávali sa nebezpečnými, z bývalej indiánskej dediny pri potoku Dubová tak na istý čas zostala pre verejnosť iba voľne prístupná trávnatá plocha.

S inštaláciou nových prvkov z agátového dreva sa začalo v minulom roku. Súčasťou areálu pre deti je aj päť kusov samostatných lavičiek, lavička obopínajúca kmeň stromu, stojany na bicykle, odpadkové koše v drevenom prevedení a informačná tabuľa. Drevený bizón je zároveň najväčším hracím prvkom na ihrisku. Nechýbajú tam ani ďalší Indiáni a indiánsky stan típí. Jediným pôvodným prvkom, ktorý zostal z pôvodného, je keramický totem. "Lepší deň na otvorenie detského ihriska ako tento nie je. Ako jediné v meste bude otvorené celoročne. Som rád, že deti a rodičia v našom meste sa tešia z jeho vynovenia," uviedol primátor Piešťan Peter Jančovič.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2017
Kultúru a šport v regiónoch podporí župa dotáciami vo výške 248-tisíc eur
V rámci nového systému poskytovania dotácií podporí Žilinský samosprávny kraj prvých 379 projektov na Kysuciach, Liptove, Turci, hornom Považí a Orave.
viac
08.06.2017
Bytčica žila športom a kultúrou
Uplynulý víkend sa v mestskej časti Bytčica niesol v duchu športu a kultúry. Na futbalovom ihrisku si počas BYTČICKÉHO JUNIÁLESU prišli na svoje deti i dospelí. Poslanci Anton Trnovec a Jozef Juriš zabezpečili v rámci Medzinárodného dňa detí drobné občerstvenie.
viac
27.07.2017
V areáli školy pribudne nové multifunkčné ihrisko
Podmienky na športovanie v areáli Základnej školy na Ulici Dobšinského v Prievidzi sa onedlho výrazne zlepšia. Firma zo Sučian, ktorá vzišla z verejnej súťaže a mesto Prievidza s ňou už podpísalo zmluvu o dielo, začala v týchto dňoch v blízkosti školy s výstavbou multifunkčného ihriska.
viac
05.01.2019
Na Sídlisku III v Prešove vyrástlo nové detské ihrisko
Prešovske deti zo Sídliska III dostali v tomto vianočnom období krásny darček. Za nákupným strediskom Družba sa môžu hrať na novom detskom ihrisku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %