Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
21.06.2021 02:20

DEŇ KOMUNÁLU v Revúcej a Martine


Snímka zdroj: (ZMOS).


Združenie miest a obcí Slovenska aj koncom minulého týždňa po dohode s regionálnymi združeniami realizovalo DEŇ KOMUNÁLU.


Podujatie sa najskôr, vo štvrtok 17. júna 2021 uskutočnilo v Revúcej, na úrovni Regionálneho združenia miest a obcí Stredného Gemera, kde ho viedol primátor Jelšavy Milan Kolesár. Ďalší deň, v piatok 18. júna sa rovnaké podujatie uskutočnilo za účasti starostov a primátorov regiónu Turiec, kde ho viedol primátor Martina Ján Danko.

 

DEŇ KOMUNÁLU v Revúcej a Martine

 

Počas oboch podujatí dominovalo nové nastavenie eurofondov a problémy, ktoré dlhodobo sprevádzajú činnosť Miestnych akčných skupín. Dynamická diskusia bola rovnako aj o tzv. daňovom mixe, majetkoprávnom vysporiadaní pozemkov a stavebnom zákone. Špeciálnu pozornosť si vyslúžila problematika odpadového hospodárstva, ktorej sa na výjazdoch v regiónoch venoval Oskár Bereczk, predseda odbornej sekcie životného prostredia Rady ZMOS a starosta obce Dolný Bar.

 

DEŇ KOMUNÁLU v Revúcej a Martine

 

Na podujatiach boli účastníkom predstavený komentár k povinnostiam vo vzťahu ku GDPR a kybernetickej bezpečnosti, a to predstaviteľmi spoločnosti osobnyudaj.sk, ktorá je partnerom ZMOS. Tiež nechýbala ani prezentácia konkrétneho rámca spolupráce so spoločnosťou Slovnaft.

 

DEŇ KOMUNÁLU v Revúcej a Martine

 

Každý DEŇ KOMUNÁLU je tiež sprevádzaný diskusiou o modernizácii miestnej územnej samosprávy a budovaním centier zdieľaných služieb, na základe výsledkov auditov, ktoré ZMOS realizuje v rámci národného projektu Modernizácia miestnej územnej samosprávy. Diskusia bola sprevádzaná aj témami, ktoré budú dominovať na rokovaní Komory miest, Komory obcí a tiež na Rade ZMOS. 

 

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.05.2021
DEŇ KOMUNÁLU v regiónoch košického kraja
Posledné pracovné dni posledného májového týždňa patrili podujatiu DEŇ KOMUNÁLU, ktorý Združenie miest a obcí Slovenska organizuje v spolupráci s regionálnymi ZMO.
viac
04.06.2021
DEŇ KOMUNÁLU v Zborove a Giraltovciach
Združenie miest a obcí Slovenska v stredu a vo štvrtok pokračovalo v podujatí DEŇ KOMUNÁLU. Aj tieto rokovania v regiónoch kopírovali mnohé problémy, s ktorými sa stretávajú mestá a obce naprieč krajinou.
viac
09.07.2021
DEŇ KOMUNÁLU v ľubovnianskom regióne
Aj napriek letným prázdninám Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje v DŇOCH KOMUNÁLU. Vo štvrtok 8. júla sa podujatie uskutočnilo vďaka spolupráci s Ľubovnianskym regionálnym združením miest a obcí Slovenska.
viac
09.07.2021
Členovia RZMO Spiša sa stretli s expertmi ZMOS
Bohatý program čakal na účastníkov DŇA KOMUNÁLU, ktorý bol spoločným pracovným stretnutím členov Regionálneho združenia miest a obcí Spiša so zástupcami Združenia miest a obcí Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %