Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
24.05.2021 02:20

Ďalšie nové školské ihriská uvedené do života


Nová posilňovňa v Spojenej škole na Pankúchovej 6 v Bratislave. Snímka zdroj: (BSK).


Žiaci Spojenej školy na Pankúchovej 6 v Bratislave, ktorá je v pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), sa môžu tešiť zo zrekonštruovanej veľkej a malej telocvične, novej zumba miestnosti a posilňovne.


Nové športoviská spoločne uviedli do užívania predseda BSK Juraj Droba a bratia Hochschornerovci, slovenskí športovci, vodní slalomári a viacnásobní víťazi olympiád. Súčasťou podujatia bolo aj odhalenie pamätných tabúľ bratov Hochschornerovcov, ktorí sú absolventami tejto školy.

„Spojená škola Pankúchova je príkladom toho, že aj škola so štandardným vzdelávacím programom môže úspešne vychovávať športové talenty a zároveň posilňovať vzťah detí a mládeže k zdravému a aktívnemu životnému štýlu. Zároveň podčiarkujem dôležitosť športu, pretože máme za sebou dlhé mesiace zatvorených škôl i športovísk. Preto verím, že nové športoviská rozšíria podporu športovania u žiakov a ich voľnočasových aktivít,“ povedal Juraj Droba, predseda BSK.

V rámci nových športovísk BSK zrealizoval kompletnú obnovu povrchov vo veľkej a malej telocvični, ktoré majú nové drevené odpružené povrchy, či obloženie stien. Súčasťou je aj nové čiarovanie ihrísk. Vybudovaná bola nová zumba miestnosť a posilňovňa. Celkové náklady spolu s investíciou do školy dosiahli okolo 250 000 eur.

„Úspech každého nášho absolventa nás nesmierne teší a je skvelou vizitkou školy. Verím, že aj odhalením týchto pamätných tabúľ možno budú žiaci viac motivovaní pracovať na sebe, stanoviť si vyššie ciele, a možno tu opäť vyrastú ďalší olympionici a dobrí športovci. Spojená škola, patrí medzi najstaršie školy v Bratislave a stále sa teší veľkému záujmu zo strany žiakov a ich rodičov. Naši žiaci veľmi radi športujú, preto vítame nové možnosti pre rôzne aktivity. Preto sa snažíme rozvíjať nielen intelektuálne, ale aj športové nadanie žiakov,“ doplnila Zuzana Butler, riaditeľka Spojenej školy Pankúchova 6.

Spojená škola ponúka 5-ročné bilingválne vzdelávanie v anglickom jazyku a 8-ročné gymnázium. Novinkou sú medzinárodné programy v anglickom jazyku IB (International Baccalaureate), z ktorých momentálne naši žiaci navštevujú Primary Years Programme a Middle Years Programme. Kontinuum medzinárodného vzdelávania ukončí Diploma Programme s medzinárodnou maturitou. Zavedením daných programov a získaním štatútu IB WORLD school sa škola pripojí k vyše 5000 škôl na celom svete a žiakov naučí ako získané vedomosti prepojiť a použiť v živote. Z voľnočasových aktivít študentov sú dlhodobo najobľúbenejšie literárny a divadelný krúžok, šachový krúžok a športové krúžky, v rámci ktorých ponúkame hokejbal, futbal a volejbal.

 

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.09.2019
BSK a Staré Mesto zverejnili zámer vytvoriť na Vazovovej Spojenú školu
Pri príležitosti otvorenia nového školského roka informovala starostka Mestskej časti Bratislava-Staré mesto a župná poslankyňa Zuzana Aufrichtová o spoločných zámeroch Starého mesta a Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).
viac
25.11.2019
Obnova strednej odbornej školy dokončená
Študenti župnej Strednej odbornej školy na Hliníckej ulici v Bratislave využívajú od aktuálneho školského roka modernizované priestory Centra odborného vzdelávania a prípravy (ďalej len „COVP“) v oblasti informačných technológií.
viac
22.02.2021
Bratislava a BSK si zamenia pozemky
Mesto Bratislava a Bratislavský samosprávny kraj (BSK) si zamenia pozemky. Bývalé Stredné odborné učilište (SOU) energetické i jeho okolie v bratislavskej Záhorskej Bystrici tak má opäť slúžiť verejnosti.
viac
08.02.2022
Žiaci strednej zdravotníckej školy majú nový multifunkčný športový areál
Komplet nové vonkajšie ihrisko s altánkom a zrekonštruovanú vnútornú telocvičňu má župná Stredná zdravotnícka škola na Záhradníckej v Bratislave. Celková rekonštrukcia stála Bratislavský samosprávny kraj (BSK) vyše 170 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %