Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
05.07.2017 10:10

Ďalšie kolo Župného pohára


Snímka zdroj: (bsk).


Dnešný štátny sviatok je nielen oddychom pre pracujúcich, ale aj sviatkom pre milovníkov cyklistiky, ktorí si svoje sily zmerajú v ďalšom v poradí už piatom kole Župného pohára s názvom Kaktusbike Svätojurský Blesk - Memoriál Štefana Srnu. Partnerom podujatia je Bratislavský samosprávny kraj.


„Spoznávať prírodu, cyklotrasy Bratislavského regiónu, ale aj zmerať si sily, zašportovať si, o tom sú časovky Župného pohára, ktoré každoročne prilákajú aj zahraničných pretekárov. Tak ako po minulé kolá platí, že ak sa nestihli potenciálny účastníci zaregistrovať online, môžu tak urobiť aj v deň preteku a písomne vyplniť prihlášku na štarte,“ povedal bratislavský župan Pavol Frešo.

Dvanásty ročník cyklistickej časovky do vrchu s názvom Kaktusbike Svätojurský Blesk - Memoriál Štefana Srnu, ktorý je piatym kolom Župného pohára, sa koná dnes 5. júla 2017.  Prvý pretekár štartuje o 10. hodine a ostatní budú pokračovať v polminútových intervaloch. 7,2 kilometrov dlhá trať s 390 metrovým prevýšení povedie cestou s asfaltovým povrchom zo Svätého Jura z časti Neštich až na meteorologickú stanicu Malý Javorník, kde je cieľ preteku. Vyhodnotenie sa uskutoční o 13. hodine na Bielom Kríži.

Do súťaže sa mohli prihlásiť muži, ženy, mládež, jednoducho všetci milovníci cyklistiky a to od 15 do 60 rokov a viac. Muži si zmerajú sily v šiestich kategóriách - kadeti, juniori, muži A,B, muži Masters B, muži Masters C, muži Masters D, E, F a ženy v piatich kategóriách – kadetky, juniorky, ženy A,B, ženy Masters B, ženy Masters C.

Prví traja najlepší v každej kategórii získajú vecné ceny a takisto každý účastník preteku bude zaradený do tomboly o vecné ceny.

Viac informácií nájdete na webovej stránke preteku http://cksvatyjur.sk/blesk/

 

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2017
Cyklisti na pľac – začíname!
Je jar – najvyšší čas vybehnúť do prírody a na bicykle. Alebo využiť bicykle na dopravu do práce? Všetko potrebné sa dozviete 22. apríla na Deň Zeme, kedy mesto otvára cyklosezónu 2017.
viac
12.05.2017
Siedmy ročník Birell BikeFestu 2017 klope na dvere
Posledný májový víkend bude už tradične v bikeparku Kálnica patriť najväčšiemu bicyklovému festivalu na Slovensku.
viac
18.07.2017
Cyklisti budú spoznávať Svidník a jeho okolie
Štvrtý ročník zábavno-poznávacích pretekov Cyklopátrania Prešovským krajom pokračuje v sobotu 22. júla objavovaním Svidníka a jeho okolia.
viac
06.09.2017
Cyklisti opäť obsadia centrum mesta
Centrum Ružomberka bude v nedeľu 10. septembra dejiskom cyklistického podujatia Ružomberské schody. Zásadnú úlohu v hlavných pretekoch zohrajú tunajšie historické schody, po ktorých sa budú preháňať majstri dvoch kolies.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %