Streda 26.06.2024
Dnes má meniny 
Adriána
°C
08.06.2024 11:05

Ďalší Deň ZMOS sa konal v Trnavskom kraji


Snímka ZMOS


Na viaceré problémy samospráv v regióne poukázal Deň ZMOS, ktorý sa tentoraz uskutočnil v Trnavskom kraji.


V piatok 7. júna 2024 predstaviteľov ZMOS privítal v priestoroch mestského úradu primátor Piešťan Peter Jančovič, ktorý predstavil aktivity samosprávy a tiež poukázal na potrebné investície väčšieho rozsahu, ktoré bude potrebné v tomto kúpeľnom meste zrealizovať.

V priestoroch Kina Fontána v Piešťanoch sa následne uskutočnilo zasadnutie ZMO, región JE Jaslovské Bohunice, na ktorom prítomných privítal jeho predseda Maroš Sagan. Aj predstavitelia samosprávy v Trnavskom kraji ocenili formát Deň ZMOS, na ktorom môžu priamo predstaviteľom združenia adresovať otázky či podnety. Inak tomu nebolo ani na tomto zasadnutí.

„Dominovala problematika zdravotníctva, sociálnych vecí, školstva či možnosti prevodu prebytočného majetku štátu do vlastníctva miest a obcí. Takýto majetok by samosprávy vedeli využiť pre ďalší rozvoj vo svojich územiach. Venovali sme sa aj témam súvisiacich so Slovenským pozemkovým fondom. Kolegovia sa čoraz častejšie zaujímajú aj o možnosti modernizácie športovej infraštruktúry, preto sme hovorili aj o činnosti Fondu na podporu športu, v ktorom má samospráva zastúpenie v podobe mojej osoby,“ ozrejmil predseda ZMOS Jozef Božik.

Na viaceré problémy regiónu predstavitelia samosprávy poukázali aj na tlačovej besede, na ktorej vystúpili predseda ZMOS Jozef Božik, prvý podpredseda ZMOS Martin Červenka, primátor Piešťan Peter Jančovič, predseda ZMO, región JE Jaslovské Bohunice, Maroš Sagan a podpredseda ZMO, región JE Jaslovské Bohunice, Roman Súkeník.

O problémoch samospráv sme hovorili aj v Galante, kde sa v priestoroch mestského úradu konalo zasadnutie ZMO Žitného ostrova + ZMOS galantsko-šalianskeho regiónu. V meste i v regióne hostí privítal primátor Galanty Peter Kolek. Aj na tomto stretnutí predseda ZMOS Jozef Božik informoval o viacerých aktivitách združenia v poslednom období.

Na Dni ZMOS v Trnavskom kraji sa zúčastnila aj ústredná riaditeľka Kancelárie ZMOS Zuzana Špačeková a odborní experti Kancelárie ZMOS Mária Chorváthová a Tomáš Tahotný.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.04.2024
Dnes sa koná Deň ZMOS v Nitrianskom kraji
Predseda a podpredsedovia Združenia miest a obcí Slovenska sa v pondelok 29. apríla 2024 zúčastnia na rokovaní troch regionálnych združení miest a obcí v Nitrianskom kraji.
viac
25.05.2024
Deň ZMOS v Bratislavskom kraji aj o problémoch regiónu
Predstavitelia samospráv z Bratislavského kraja poukázali na najväčšie problémy regiónu počas Dňa ZMOS v Bratislavskom kraji.
viac
06.06.2024
Ďalší Deň ZMOS sa uskutoční v Trnavskom kraji
V piatok 7. júna 2024 sa uskutoční ďalší Deň ZMOS. Tentoraz zavítame do Trnavského kraja.
viac
12.06.2024
Ďalší Deň ZMOS sa uskutoční v Banskobystrickom kraji
Vo štvrtok 13. júna 2024 sa uskutoční ďalší Deň ZMOS, tentoraz v Banskobystrickom kraji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.23 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %