Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.01.2022 03:20

D. Krajčír: Pre Devínsku Novú Ves bol minulý rok náročný, ale aj úspešný


Devínska Nová Ves. Snímka: (tasr)


Vzhľadom na množstvo úloh, ktoré priniesla pandémia nového koronavírusu i často sa meniaca legislatíva, ktorá ovplyvnila mestskú časť, bol uplynulý rok 2021 náročný pre všetkých, obyvateľov aj samosprávu.


Napriek tomu bol minulý rok pre mestskú časť úspešný, keďže dokončila alebo pokračovala vo viacerých projektoch. Pre TASR to uviedol starosta bratislavskej Devínskej Novej Vsi Dárius Krajčír.       

"Čo ma však teší najviac, že do každého projektu sa snažíme zapojiť aj občanov a vždy im dávame priestor na ich názory a predstavy. Samospráva je tu pre ľudí a je veľmi povzbudzujúce, že cítime záujem Devínskonovovešťanov o to, ako bude vyzerať naša mestská časť," skonštatoval Krajčír.      

 Mestská časť vlani napríklad pokračovala v rekonštrukciách svojich materských a základných škôl a rozširovaní ich kapacít. Starosta podotýka, že sú jednou z mála mestských častí, ktorým sa darí umiestňovať deti do škôl a škôlok. Obnovou prešlo aj viac ako desať detských ihrísk a športovísk. Dokončiť sa podarilo rekonštrukciu viacúčelovej vodnej nádrže Mlynská, na jar by samospráva mala pokračovať s revitalizáciou jej okolia. Rekonštrukčné práce sa začali minulý rok aj na Klube dôchodcov na Istrijskej ulici.       

Starosta tiež vyzdvihuje, že v pandemickej "prestávke" sa  mestskej časti podarilo zrealizovať aj množstvo kultúrnych a spoločenských podujatí, koncertov, festivalov či trhov. Príkladom bolo 570. výročie mestskej časti či festival chorvátskej kultúry. "Som veľmi rád, že sme aspoň v letnom a jesennom období dokázali doniesť do Devínskej Novej Vsi život, ako sme ho poznali pred pandémiou," poznamenal Krajčír.       

Pozitívne hodnotí aj schválenie rozpočtu na obdobie 2022 až 2024, kde sú stanovené ciele rozvoja Devínskej Novej Vsi bez zadlžovania. Víta tiež pripravenie projektovej dokumentácie pre rekonštrukciu terasy Milana Marečka, ktorá bola dlhodobo prehliadaná. "Podobne sme spolu s mestom dotiahli náročnú projektovú prípravu a začiatkom roka 2022 sa púšťame do realizácie projektu turbookružnej križovatky Eisnerova, ktorá má výrazne odľahčiť a pomôcť dopravnej situácii v našej mestskej časti," upriamuje pozornosť Krajčír.       

Zabudnúť by sa nemalo ani na začatie procesu odkúpenia rekreačného areálu Srdce a Planírka od okresného úradu. Obľúbené miesto oddychu by podľa starostu skončilo pravdepodobne v súkromnom vlastníctve. Vyzdvihuje tiež získanie dvoch miliónov eur z eurofondov na dostavbu a rozšírenie ZŠ I. Bukovčana. Investíciu opisuje ako najväčšiu do škôl v mestskej časti od 80. rokov.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.11.2019
BSK: Víkend zatvorených hraníc sa blíži
O desať dní sa symbolicky na zatvoria hranice medzi slovenskou a rakúskou stranou a to na Cyklomoste slobody v Devínskej Novej Vsi, ktorý sa opäť stane spomienkovým miestom na obete režimu Železnej opony.
viac
21.08.2020
Starosta Devínskej Novej Vsi označil situáciu s komármi za mimoriadnu
Starosta bratislavskej Devínskej Novej Vsi Dárius Krajčír označuje aktuálnu situáciu s výskytom komárov na území tejto bratislavskej mestskej časti za mimoriadnu.
viac
27.07.2021
Rybník v Devínskej N. Vsi by sa mohol opäť využívať koncom leta
Viacúčelová vodná nádrž "Mláka" na Mlynskej ulici v bratislavskej Devínskej Novej Vsi by sa mohla začať využívať koncom leta. Také sú odhady mestskej časti.
viac
09.05.2022
Devínska Nová Ves hospodárila vlani s prebytkom vyše 259 140 eur
Bratislavská Devínska Nová Ves hospodárila v minulom roku s prebytkom viac ako 259 140 eur. Vyplýva to zo záverečného účtu mestskej časti za rok 2021, ktorí schválili poslanci na ostatnom rokovaní miestneho zastupiteľstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %