Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
17.05.2024 09:05

Cykloturisti môžu na bicykloch spoznávať Žitný ostrov so sprievodcom


Ilustračná snímka, zdroj: Trnava - Zoznam


Turisti na bicykloch a v sprievode odborníkov budú môcť spoznávať krajinu okolo Dunaja. Cyklotúlačky po Žitnom ostrove pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj a konať sa budú každú júnovú sobotu, informovala Agáta Mikulová, riaditeľka KOCR.


Účastníci nenáročných výletov po rovinatom teréne nepotrebujú špeciálne vybavenie, stačia vlastné bicykle a občerstvenie. Počet miest je obmedzený, preto je potrebné vopred si zabezpečiť miesta. Cykloturistov na všetky zaujímavosti navštíveného územia upozornia miestni sprievodcovia.         

Hovoriť budú o histórii Medveďovského mosta, ale aj o úlohe rieky Dunaj počas druhej svetovej vojny. Prostredníctvom dejinných udalostí, ku ktorým patrí aj povodeň v roku 1965, turisti lepšie spoznajú okolnosti formovania tejto unikátnej krajiny. Jednou zo zastávok na cyklotúlačkách bude Číčovské mŕtve rameno - chránená prírodná rezervácia.         

Po vodnom turizme, ktorý je jedným z lákadiel Žitného ostrova, je cieľom KOCR Trnavský kraj upozorniť aj na pestré možnosti rekreačnej cyklistiky v tomto regióne. "Cyklobusom od vody k vode vozíme aj tento rok záujemcov spolu s ich bicyklami z Dunajskej Stredy do Gabčíkova, cez ktoré prechádza Dunajská cyklistická cesta," skonštatovala Mikulová.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.11.2017
Podľa odborníkov je projekt cesty pod Dunajom realizovateľný
Obyvatelia Žitného ostrova sú o krok bližšie k možnosti využívať cestu pod Dunajom. Všetky potrebné merania už boli ukončené. Ich výsledky dali zelenú zámeru prebudovať dva otvory priepustu na dopravný tunel.
viac
08.11.2019
Župan Droba: Ropovod cez Žitný ostrov nedovolíme
Bratislavský samosprávny kraj s vedením ropovodu cez Chránenú vodohospodársku oblasť Žitný ostrov zásadne nesúhlasí. O svojom zápornom stanovisku informoval aj Európsku komisiu.
viac
20.05.2020
BSK žiada vyradiť trasovanie ropovodu cez Žitný ostrov zo zoznamu projektov PCI
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) žiada o vyradenie projektu ropovodu Bratislava – Schwechat Pipeline (BSP) s trasovaním cez Chránenú vodohospodársku oblasť Žitný ostrov zo zoznamu kandidátskych projektov spoločného záujmu (PCI) v oblasti ropnej infraštruktúry.
viac
25.03.2022
Envirorezort pripravuje akčný plán ochrany vôd na Žitnom ostrove
Envirorezort pripravuje Akčný plán ochrany vôd v chránenej vodohospodárskej oblasti Žitný ostrov. Chce zabezpečiť, aby využitie zdrojov pitnej vody pre obyvateľov malo prioritu pri krajinnom a územnom plánovaní pred hospodárskym a iným využitím územia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %