Sobota 05.10.2024
Dnes má meniny 
Viera
°C
04.07.2024 07:55

Cyklobusy Prešovského kraja sú znova v prevádzke


Ilustračná snímka (PSK)


Počas letnej sezóny sú pre cyklistov, ktorí chcú spoznávať aj trasy mimo svojho regiónu, opäť k dispozícii cyklobusy. Autobusy s namontovanými cyklonosičmi prepravia cestujúcich a ich bicykle do troch regiónov Prešovského kraja.


Cyklobusy v Prešovskom kraji opäť vyrážajú na cesty. Túto letnú sezónu obslúžia cyklistov v Poloninách, Pieninách, na Domaši, Čergove, Bachurni i v Slanských vrchoch. Každý autobus bude disponovať cyklonosičom pre šesť bicyklov.

Na Spiši sa môžu cyklobusmi odviesť cyklisti počas pracovných dní na troch linkách: Stará Ľubovňa – Lesnica, Stará Ľubovňa – Sulín/Legnava a Stará Ľubovňa – Litmanová. Spoje budú premávať tam a späť od pondelka do piatku až do 30. septembra s tým, že pri linke na Sulín/Legnavu budú v Starej Ľubovni nadväzovať na vlaky z Popradu a do Popradu.  

Tip na cyklovýlet v kampani Dovolenka na "bajku" - Mníšek nad Popradom - Legnava

V regióne Šariša môžu cyklisti využiť cyklobusy počas víkendov a štátnych sviatkov na trasách: Prešov – Zlatá Baňa, Sabinov – Drienica, Sabinov – Renčišov a Sabinov – Olejníkov (Majdan). Spoje budú premávať tam a späť počas sobôt, nedieľ a štátnych sviatkov až do konca augusta, pričom cyklisti si môžu urobiť výlet do Slanských vrchov, na Čergov či Bachureň. Spoje budú nadväzovať aj na vlaky z Košíc a do Prešova, konkrétne na trase Sabinov – Drienica a čiastočne aj na linke Sabinov – Olejníkov (Majdan).

Tip na cyklovýlet v kampani Dovolenka na "bajku" - Drienica Štart - Lysá

Cyklobusy na Hornom Zemplíne zabezpečia víkendovú prepravu cyklistov s ich bicyklami na linke Humenné – Snina – Nová Sedlica a na linke Vranov nad Topľou – Domaša, Dobrá. Cyklobusy budú jazdiť každý víkend, teda v sobotu a nedeľu a počas štátnych sviatkov tam a späť až do konca augusta. Cyklisti sa môžu v lokalite previesť napr. aj po novootvorenej trase v Poloninách Starina – Ruské.

Tip na cyklovýlet v kampani Dovolenka na "bajku" - Sninské rybníky – Zemplínske Hámre

Okrem toho si môžu záujemcovia urobiť výlet aj na Duklu, a to prostredníctvom linky Kysak – Svidník, kde im na prepravu bicyklov poslúži priamo interiér resp. úložný priestor pod palubou autobusu. Cyklobusy môžu využiť aj pri kampani Prešovského samosprávneho kraja a Krajskej organizácie KOCR Severovýchod Slovenska – Dovolenka na „bajku“ a absolvovať tak viaceré trasy rozdelené podľa náročnosti.

Za prepravu bicykla do 50 km zaplatia cestujúci 1,50 eur, do 200 km celkovo 3 eurá. Nakládku a vykládku bicykla na a z cyklonosiča zabezpečí cestujúci s asistenciou vodiča. Všetky spoje nájdu cestujúci na www.cp.sk.

Autor: (ts-PSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.11.2017
Nominácie na Najlepších v cestovnom ruchu Prešovského kraja sú otvorené
Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska vyhlásila štvrtý ročník ocenenia Najlepší v cestovnom ruchu Prešovského kraja. Verejnosť môže do konca novembra 2017 nominovať osobnosti, organizácie, produkty, zariadenia a zamestnancov, ktorí prispievajú k rozvoju turizmu v kraji.
viac
01.02.2021
Odborníci z PSK doplnili do máp údaje z obcí s rómskou populáciou
Terénny zber dát v šiestich obciach Prešovského samosprávneho kraja (PSK) s rómskou populáciou upozornil odborníkov na viaceré dôležité zistenia, ktoré sa týkajú aj tamojších obydlí.
viac
16.02.2021
Poslanci PSK vyčlenili na opravu mostov a ciest v kraji 5 000 000 eur
Sumu 5 000 000 eur schválili prešovskí krajskí poslanci na svojom pondelkovom online rokovaní pre Správu a údržbu ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) na opravu desiatich mostov a 15 úsekov ciest v kraji.
viac
15.04.2021
Grantový program „Máme radi východ 2021“ je otvorený
Mimovládne neziskové organizácie z košického a prešovského kraja sa môžu uchádzať o finančnú podporu z Karpatskej nadácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.04 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.61 %