Sobota 28.09.2024
Dnes má meniny 
Václav
°C
23.09.2024 10:00

Členovia Regionálneho združenia mesta Košice diskutovali s predsedom ZMOS


Ilustračná snímka zo stretnutia Regionálneho združenia mesta Košice s predsedom ZMOS


Viaceré aktuálne témy samospráv dominovali pracovnému stretnutiu Regionálneho združenia mesta Košice s predsedom Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozefom Božikom.


Stretnutie zvolala a viedla predsedníčka Regionálneho združenia mesta Košice a starostka mestskej časti Košice - Nad jazerom Lenka Kovačevičová.

„Diskutovali sme na viaceré aktuálne témy, napríklad aj o prechode pôsobnosti z originálnych kompetencií do preneseného výkonu štátnej správy v oblasti materských škôl. Dominovala aj otázka fungovania mestských časti v Košiciach a dopady konsolidácie verejných financií na rozpočty miest a obcí,“ informoval predseda ZMOS Jozef Božik.

Pracovné stretnutie sa vo štvrtok 19. septembra 2024 konalo v rámci Dňa ZMOS v Košickom kraji. Predseda ZMOS Jozef Božik sa v Spišskej Novej Vsi zúčastnil na zasadnutí správnej rady Fondu na podporu športu a v Košiciach rokoval s predsedom Konferencie biskupov Slovenska Bernardom Boberom.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.09.2020
Predseda ZMOS s poľnohospodármi a potravinármi
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger prijal pozvanie liptovských poľnohospodárov a potravinárov a zúčastnil sa valného zhromaždenia Liptovskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (LPPK). Uskutočnilo sa vo štvrtok 17. septembra 2020 v Demänovskej doline.
viac
03.12.2020
Predseda ZMOS v Kontaktoch SRo o eurofondoch
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger bol v utorok 1. decembra 2020 hosťom živého vysielania relácie Kontakty, ktorú Slovenský rozhlas vysiela na svojom prvom okruhu. Témou relácie bola problematika eurofondov.
viac
31.05.2021
DEŇ KOMUNÁLU v regiónoch košického kraja
Posledné pracovné dni posledného májového týždňa patrili podujatiu DEŇ KOMUNÁLU, ktorý Združenie miest a obcí Slovenska organizuje v spolupráci s regionálnymi ZMO.
viac
30.09.2021
Stretávajú sa predstavitelia štyroch regionálnych združení
Pracovné stretnutie primátorov a starostov z Regionálnych združení miest a obcí z regiónu JE Jaslovské Bohunice, Stredného Považia, obcí Podunajskej oblasti a Považskobystrického regionálneho združenia miest a obcí sa koná na Podbanskom od stredy 29. septembra 2021 do piatku 1. októbra 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.05 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %