Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
03.04.2020 09:40

Cestári v Prešovskom kraji začnú s opravami výtlkov v apríli


Snímka zdroj: (po-kraj.sk).


Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) začne s opravami výtlkov na cestách druhej a tretej triedy po zimnej údržbe v apríli. Ako uviedla hovorkyňa PSK Daša Jeleňová, cestári už stav ciest zmapovali, náklady na ich opravu očakávajú vo výške 2,17 milióna eur.


„SÚC PSK je ešte čiastočne v režime zimných služieb, pretože evidujeme ešte výkyvy počasia, a taktiež v režime, ktorý sa prispôsobuje celoslovenskému vážnemu problému s ochorením COVID-19,” priblížila Jeleňová s tým, že termíny opráv výtlkov a ciest po zime sú závislé aj od plánovaných dodávok materiálov.      

Cestári aktuálne na nutné opravy používajú vrecovanú asfaltovú zmes, na opravy výtlkov obaľovanou zmesou za tepla musí SÚC PSK výplňovú zmes kupovať od výrobcov. Tí však podľa Jeleňovej s jej výrobou ešte nezačali.     

„Na rok 2020 máme k dispozícii na opravy ciest asfaltérsku technologickú zostavu s finišérom a cestnými valcami na položenie asfaltu, ktorá pomôže ku skvalitneniu a rýchlejšiemu odstraňovaniu zlých povrchov ciest,” uzavrela hovorkyňa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2018
Pracovné stretnutia cestárov s primátormi a starostami začali v Myjavskom okrese
Trenčiansky samosprávny kraj a Správa ciest TSK sa na podnet trenčianskeho župana rozhodli zrealizovať pracovné stretnutia so zástupcami miest a obcí postupne v rámci celého kraja. Predmetom rokovaní je optimalizácia údržby krajských ciest aj podľa požiadaviek primátorov a starostov.
viac
16.02.2021
Poslanci PSK vyčlenili na opravu mostov a ciest v kraji 5 000 000 eur
Sumu 5 000 000 eur schválili prešovskí krajskí poslanci na svojom pondelkovom online rokovaní pre Správu a údržbu ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) na opravu desiatich mostov a 15 úsekov ciest v kraji.
viac
07.07.2022
PSK preinvestuje na opravu ciest a mostov v kraji viac ako 6,4 milióna eur
Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) zrekonštruuje viaceré úseky ciest a mosty v kraji. V stredu boli zhotoviteľom odovzdané na realizáciu.
viac
25.02.2023
PSK opraví cesty a mosty z úveru
V priebehu dvoch rokov chce prešovská krajská samospráva zrekonštruovať a zmodernizovať niekoľko desiatok ciest a mostov vo svojej správe. Financovať to bude z 30 miliónového úveru s jednopercentným úrokom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %