Nedeľa 06.10.2024
Dnes má meniny 
Natália
°C
01.10.2024 09:05

BVS mení od októbra ceny vodného a stočného


Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) - logo


Od 1. októbra budú pre odberateľov Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) platiť nové ceny vodného a stočného, ktoré určil Úrad pre reguláciu sieťových odvetví.


Nová cena za vodné bude vo výške 1,5103 eura/m3 s DPH a cena za odvádzanie a čistenie odpadovej vody verejnou kanalizáciou vo výške 1,4725 eura/m3 s DPH. TASR o tom informoval vedúci odboru marketingu a komunikácie BVS Matúš Stračiak.         

"Pre priemernú trojčlennú rodinu bude táto zmena predstavovať zvýšenie o približne 1,60 eura mesačne," priblížil. Upozornil, že ceny vodného a stočného sa do roku 2020 menili minimálne, tento fakt sa však odzrkadlil na údržbe vodárenskej infraštruktúry, čoho dôsledkom boli časté havárie a poruchy. "K systematickej obnove zastaranej infraštruktúry sú potrebné veľké investície, ktoré by aspoň čiastočne mohli pokryť nové ceny vodného a stočného," povedal Stračiak.         

V súvislosti so zmenou cien vodného a stočného vyzve BVS svojich zákazníkov, aby v termíne od 1. 10. do 9. 10. 2024 nahlásili aktuálny stav vodomeru na svojich odberných miestach. V prípade nenahlásenia stavu vodomeru v uvedenom termíne bude na výpočet spotreby automaticky použitý odhad na základe historickej spotreby daného odberného miesta. Za nahlásenie stavu vodomeru v bytových domoch spravovaných správcovskou spoločnosťou zodpovedá príslušný správca.         

"Je to mimoriadny odpočet, súvisiaci so zmenou ceny vodného a stočného, nenahrádza riadny, periodický odpočet spojený s vyúčtovaním spotreby pre dané odberné miesto," dodal Stračiak.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.11.2016
Mesto bude udeľovať nové ocenenie - Prievidzského anjela
Osobnostiam či kolektívom, ktoré sa zaslúžili o rozvoj Prievidze, môže samospráva mesta po novom udeliť nové ocenenie. Názov novej ceny - Prievidzský anjel odkazuje na toho v erbe mesta.
viac
06.09.2017
BVS predĺžila možnosť zlegalizovať pripojenie na kanalizáciu
Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) vyhlásila začiatkom leta generálny pardon, ktorý zákazníkom napojeným na verejnú kanalizáciu bez zmluvy umožňoval zlegalizovať svoje pripojenie do konca augusta. Pre rastúci záujem však BVS predĺžila túto možnosť až do 15. októbra.
viac
17.08.2020
Na nahlásenie aktuálneho stavu vodomeru majú klienti čas do 9. septembra
Nahlásiť aktuálny stav vodomeru po zmene cien vodného a stočného môžu klienti Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) do 9. septembra.
viac
28.08.2024
O cenotvorbe za vodné a stočné z hľadiska oprávnenosti nákladov
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik rokoval s generálnym riaditeľom Podtatranskej vodárenskej spoločnosti Petrom Ďuroškom a primátorom Levoče Miroslavom Vilkovským.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.04 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.61 %