Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
22.10.2024 09:00

Budúcim stredoškolákom opäť pri výbere školy pomôže Deň župných škôl


Ilustračný výrez plagátu


Bratislavský samosprávny kraj (BSK) opäť pomôže pri výbere strednej školy (SŠ). V priestoroch nákupného centra v bratislavskom Lamači sa 7. novembra uskutoční 13. ročník podujatia Deň župných škôl.


Na jednom mieste sa odprezentujú SŠ a gymnáziá v pôsobnosti kraja. TASR o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.         

Deň župných škôl je určený žiakom 8. a 9. ročníkov základných škôl, učiteľom, pedagogickým poradcom, rodičom, ako aj širokej verejnosti. Cieľom je bližšie sa oboznámiť so SŠ, zorientovať sa v ponuke a umožniť žiakom čo najľahšie si vybrať správnu školu.         

Okrem informačných stánkov jednotlivých škôl bude podľa hovorkyne na pódiu pripravený aj sprievodný program, kde sa návštevníci dozvedia informácie o školách, odboroch vzdelávania, možnostiach štúdia či úspechoch škôl. Žiaci podľa nej odprezentujú ukážky hudobných, tanečných a speváckych vystúpení, viazania kytíc i športových aktivít.         

"Rád by som apeloval na rodičov. Naozaj venujte dostatočnú pozornosť výberu SŠ. Zohľadňujte, či je dieťa skôr teoreticky alebo odborne zdatné, čo ho baví a na čo má predpoklady. Nie vždy je gymnázium tou správnou voľbou," odporučil predseda BSK Juraj Droba.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2021
Výber strednej školy má deviatakom uľahčiť nová brožúra a webstránka ŽSK
Ponuku stredných škôl pre žiakov posledných ročníkov základných škôl (ZŠ) prezentuje nová brožúra Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) a webová stránka mojastredna.sk. Podľa hovorkyne ŽSK Martiny Remencovej podávajú deviataci prihlášky na stredné školy do 8. apríla 2021.
viac
18.03.2021
BSK pomáha aj tento rok pri výbere strednej školy
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) chce pomôcť žiakom základných škôl aj tento rok pri výbere strednej školy, prináša preto opäť interaktívny online kvíz.
viac
15.01.2022
Brožúru o ponuke stredných škôl v kraji dostane takmer 5600 deviatakov
Košický samosprávny kraj chce aj tento rok pomôcť budúcim stredoškolákom pri výbere strednej školy. Aby bolo rozhodovanie o čosi jednoduchšie, župa pre nich pripravila prehľadnú brožúru Stredná pre teba.
viac
07.10.2022
Budúcim stredoškolákom pomôže pri výbere školy opäť Deň župných škôl
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) opäť pomôže pri výbere strednej školy. V priestoroch nákupného centra v bratislavskom Lamači sa v piatok koná 11. ročník podujatia Deň župných škôl. Na jednom mieste sa odprezentujú stredné školy a gymnáziá v pôsobnosti kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %