Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
07.10.2022 03:20

Budúcim stredoškolákom pomôže pri výbere školy opäť Deň župných škôl


Ilustračná snímka: (bratislavskenoviny.sk).


Bratislavský samosprávny kraj (BSK) opäť pomôže pri výbere strednej školy. V priestoroch nákupného centra v bratislavskom Lamači sa v piatok koná 11. ročník podujatia Deň župných škôl. Na jednom mieste sa odprezentujú stredné školy a gymnáziá v pôsobnosti kraja.


"Je dôležité, aby sa mladí ľudia vedeli po škole nielen zamestnať, ale aby ich profesia aj bavila. Výberu treba preto venovať dostatočnú pozornosť," skonštatoval predseda BSK Juraj Droba.

Deň župných škôl je určený nielen pre žiakov 8. a 9. ročníkov základných škôl. Patrí tiež učiteľom, pedagogickým poradcom, rodičom i širokej verejnosti. Cieľom je oboznámiť sa bližšie so strednými školami, zorientovať sa v ponuke a umožniť žiakom lepšie si vybrať "tú správnu" školu na štúdium.

Okrem informačných stánkov jednotlivých škôl bude pripravený aj sprievodný program. Chýbať nebudú informácie o školách, odboroch vzdelávania, možnostiach štúdia či úspechoch škôl. Pripravené sú tiež ukážky hudobných, tanečných a speváckych vystúpení, viazania kytíc či športových činností.

Podujatie potrvá od 9.00 do 19.00 h.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2017
Prezentácia župných škôl v Avione už tento piatok
Podujatie Deň župných škôl v Avione, ktorého organizátorom je Bratislavský samosprávny kraj, odštartuje svoj šiesty ročník už tento piatok (20. 1.). Od 9. do 17. hodiny sa bude v nákupnom centre Avion v Bratislave prezentovať 47 stredných škôl.
viac
30.10.2017
Iniciátori cyklotrasy Lamač-Dúbravka požiadali o územné rozhodnutie
Príprava plánovanej cyklotrasy medzi Dúbravkou a Lamačom opäť postúpila dopredu. "Oficiálne sme v piatok požiadali o vydanie územného rozhodnutia," informoval starosta bratislavského Lamača Peter Šramko.
viac
09.10.2021
Stredné školy sa prezentovali na Dni župných škôl
Žiaci posledných ročníkov základných škôl, rodičia či výchovní poradcovia si mohli prezrieť ponuku župných stredných škôl. Porozprávať sa mohli priamo so študentmi a pedagógmi o možnostiach štúdia, odboroch, úspechoch i osobných skúsenostiach.
viac
03.10.2023
BSK: Príďte si vybrať vysnívanú školu na Deň župných škôl v Bory Mall 2023
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) opätovne pripravil prezentáciu stredných škôl. Obľúbené podujatie Deň župných škôl sa uskutoční v piatok 13.10.2023 v bratislavskom nákupno-zábavnom centre Bory Mall.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %