Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
09.10.2020 03:25

Budovy medzi riekou a železnicou asanujú, postavia tu predajňu


Liptovský Hrádok.


Po vyše dvojročných prípravách sa v meste Liptovský Hrádok začala asanácia budov na ploche medzi riekou Belá, železnicou a hlavným cestným ťahom. Vstup do mesta sa tak v najbližších mesiacoch zmení, jeden z obchodných reťazcov tam postaví novú predajňu.


„Našou dlhodobou ambíciou bolo, aby sa komplexne vyriešilo celé územie na ploche približne 6000 metrov štvorcových. Budovy, ktoré pochádzajú ešte z 50. rokov minulého storočia, neboli nikdy komplexne obnovené. Začiatkom týždňa došlo k odovzdaniu a k oploteniu staveniska, v týchto dňoch už vykonávajú demolačné práce,” informoval primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.      

Betónové budovy s masívnymi základmi budú počas najbližších približne troch týždňov demolovať v zmysle sanačného povolenia. „Potom sa začne samotná stavba. Prvé budú realizovať práce v zemi, teda všetky potrebné prípojky, kanalizáciu, vodu a podobne. Potom príde na rad predajňa,” vysvetlil primátor, podľa ktorého by mali byť skelet a opláštenie hotové do konca tohto roka.      

Po nevyhnutných prácach vo vnútri by prvý nákup v novej predajni mohli zákazníci absolvovať počas veľkonočných sviatkov v roku 2021. K dispozícii bude 99 parkovacích miest.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.12.2020
Novinka pri výstavbe bytov: obce „zarobia“ na spolupráci so sociálnymi podnikmi
Obce a mestá, ktoré výstavbu nájomných bytov zveria sociálnym podnikom dostanú vyššiu dotáciu od štátu. Zmenu zákona schválil parlament s účinnosťou od 1. januára 2021.
viac
31.12.2020
Mesto hodnotí tento rok z pohľadu investícií ako úspešný
Mesto Lipany hodnotí tento rok napriek okolnostiam v súvislosti s koronakrízou ako úspešný. Ako uviedol jeho primátor Vladimír Jánošík, očakával väčšie výpadky v podielových daniach, ktoré sa podľa jeho slov našťastie nenaplnili.
viac
09.03.2021
Aktivisti spustili petíciu za záchranu kalvárie
Na Liptove spustili verejnú petíciu za záchranu ružomberskej kalvárie. Vyše 160-ročná historická, kultúrna a sakrálna pamiatka je podľa aktivistov ohrozená súkromným developerským projektom, ktorý plánuje výstavbu tzv. vila domov v jej tesnej blízkosti.
viac
16.06.2021
Na mestskom cintoríne v Šali by malo vzniknúť kolumbárium
Na mestskom cintoríne v Šali by malo vzniknúť kolumbárium so 48 urnovými schránkami. Vedenie mesta chce jeho výstavbou vyjsť v ústrety ľuďom, ktorí chcú pozostatky svojich blízkych umiestniť do urnovej steny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %