Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
13.03.2017 12:24

BSK zorganizuje odbornú konferenciu na prezentovanie návrhu nadzemnej dráhy


Vizualizácia novej autobusovej stanice. Snímka zdroj: (HB Reavis).


Mlynské nivy má s Petržalkou spojiť nadzemka. Plánuje ju vybudovať súkromný investor, ktorý stavia novú autobusovú stanicu. Projekt vzbudil záujem, ale aj diskusie a preto BSK zorganizuje odbornú konferenciu, na ktorej budú prezentované odborné názory dotknutých inštitúcií.


„V horizonte 7 rokov bude v oblasti Mlynských nív pracovať a žiť viac ako 40-tisíc ľudí. Optimalizácia a integrácia rôznych druhov dopravy je strategickou súčasťou celého zámeru. Návrh súkromného investora vybudovať nadzemku, ktorá prepojí Nivy s Petržalkou, si zaslúži prezentovanie na odbornej úrovni. Preto sme sa rozhodli zorganizovať konferenciu, na ktorú pozveme zástupcov investora, ale aj odborníkov v oblasti dopravy,“ ozrejmila hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Odborná konferencia sa uskutoční v priebehu prvého aprílového týždňa, detaily župa, samozrejme, včas zverejní. Bratislavská župa na ňu pozve okrem župných odborníkov na dopravu a územné plánovanie, aj investora, zástupcov Hlavného mesta SR - Bratislava a ďalších expertov na dopravu.

BSK považuje za dôležité, aby sa v prípade schválenia návrhu dráha po vybudovaní stala súčasťou Bratislavskej integrovanej dopravy.

 

Autor: (Veronika BEŇADIKOVÁ, tlačová tajomníčka BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.03.2017
HB Reavis plánuje v Bratislave vybudovať nadzemnú elektrickú dráhu
Developer HB Reavis, ktorý má v Bratislave vybudovať novú autobusovú stanicu, plánuje prepojiť lokalitu Nivy s mestskou časťou Petržalka pomocou elektrickej nadzemnej dráhy. Informovali o tom denníky Nový Čas a Hospodárske noviny.
viac
05.04.2017
Konferencia o koncepcii dopravy pre verejnosť
Bratislavský samosprávny kraj organizuje odbornú konferenciu, ktorá sa uskutoční už tento štvrtok na bratislavskom Gymnáziu Ladislava Novomeského na Tomášikovej ulici.
viac
16.05.2017
Do múzeí v kraji vás odvezú mimoriadne bezplatné autobusy
Aj tento rok otvoria svoje brány múzeá a galérie počas podujatia Noc múzeí a galérií 2017, ktoré sa už po trinásty raz zapoja do celoeurópskeho podujatia Noc múzeí a galérií.
viac
28.06.2017
Poslanci schválili vstup RegioJetu do integrovanej dopravy
Poslanci BSK schválili vstup dopravcu RegioJet do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK). Vďaka rozšíreniu integrovanej dopravy budú môcť ľudia vymeniť státie v zápchach za pohodlné a rýchle cestovanie z Kvetoslavova po celej Bratislave na jeden cestovný lístok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %