Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
15.09.2018 12:00

Bratislavská integrovaná doprava akceptuje požiadavky samospráv,pripravuje zmeny


Ilustračná snímka.


Koordinátor Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK) – spoločnosť Bratislavská integrovaná doprava (BID) prijala v uplynulých dňoch dodatočné požiadavky od samospráv na zmeny a doplnenia cestovných poriadkov.


Tie sa momentálne vyhodnocujú. Opodstatnené požiadavky však budú zapracované do cestovných poriadkov tak, aby zmeny platili v čo najkratšom čase v závislosti od technických možností systému. Informovala o tom hovorkyňa BID Eva Kukurová.    

V priebehu minulého týždňa uskutočnila BID päť stretnutí s primátormi a starostami miest i obcí regiónu, ktorí prejavili záujem o spoluprácu na cestovaní po novom v IDS BK. "S primátormi a starostami v bratislavskom regióne sme sa k téme cestovania po novom stretli už tretíkrát od začiatku plánovania zmien v doprave. Doplňujúce požiadavky primátorov a starostov analyzujeme, pričom opodstatnené návrhy plánujeme uplatniť do praxe čo najskôr," povedala generálna riaditeľka BID Zuzana Horčíková.    

Všetky zaslané podnety od cestujúcich evidujú prostredníctvom svojho Infocentra IDS BK a priebežne analyzujú. V priebehu septembra bude podľa BID napríklad doplnená kapacita autobusov na úseku Bratislava-Stupava a Bratislava-Rohožník.    

Zmeny v prímestskej autobusovej doprave v Bratislavskom kraji začali platiť od 19. augusta. Kompetentní nimi reagujú na výstavbu bratislavského obchvatu D4/R7 a na ďalšie dopravné obmedzenia v hlavnom meste. Informácie o cestovaní po novom môžu nájsť cestujúci v informačných letákoch, ktoré sú k dispozícii na miestnych a mestských úradoch, vo vozidlách v rámci IDS BK a v predajných miestach dopravcu Slovak Lines, ako aj u ostatných dopravcov.       

Informáciu o zmene cestovných poriadkov sa cestujúci dozvedia aj z rozhlasu či z webových stránok Slovak Lines a IDS BK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.11.2017
Efektívnejšie a lacnejšie cestovanie prinesie integrovaná doprava
Žilinský samosprávny kraj intenzívne pracuje na projekte zavedenia integrovanej dopravy, ktorý počíta so spustením systému v roku 2019 v prvej etape na Kysuciach a Hornom Považí, následne v Turci, Liptove a na Orave.
viac
18.08.2018
Bratislavská integrovaná doprava zásadne mení ponuku cestovania v kraji
Od 19. augusta budú cestujúci v Integrovanom dopravnom systéme v Bratislavskom kraji cestovať po novom. Bratislavská integrovaná doprava v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom a Slovak Lines spúšťa nové cestovné poriadky prímestských autobusov.
viac
01.03.2021
IDS BK rozšíria do ďalších obcí v Trnavskom kraji
Integrovaný dopravný systém v Bratislavskom kraji (IDS BK) rozšíria do ďalších obcí v Trnavskom kraji.
viac
28.08.2023
V BBSK sa bude cestovať po novom, zmeny sa dotknú aj platieb za cestovné lístky
V Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) sa od 1. januára budúceho roka bude v prímestskej autobusovej doprave cestovať po novom. Cestujúci sa o zlepšeniach a novinkách dozvedia na webe www.idsbbsk.sk, ktorú spustil organizátor Integrovaného dopravného systému (IDS) BBSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %