Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
31.10.2020 10:25

BBSK: Na podanie žiadostí o dotácie kraja zostáva už len krátky čas


Ilustračná snímka (BBSK)


Regionálnym producentom z Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) zostávajú už len posledné hodiny a dni na podanie si žiadostí o dotácie. Kraj ich prijíma elektronicky, vďaka čomu záujemcovia ušetria na správnych poplatkoch. TASR o tom v piatok informovala Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia


"Aj v nasledujúcom roku je jednou z priorít vedenia BBSK podpora regionálnych tradícií. Preto prostredníctvom dotácií podporí producentov, ktorí svojimi unikátnymi projektmi prispievajú k zachovaniu kultúrneho dedičstva a remesiel kraja. O dotácie môžu požiadať do 31. októbra," pripomenula Štepáneková.       

O väčšinu ďalších dotácií možno žiadať do 30. novembra a ide o oblasti na podporu akcií vo verejnom záujme alebo v prospech rozvoja územia BBSK, podporu všeobecne prospešných služieb, podnikania a zamestnanosti, aktivít/táborov pre deti a mládež, regionálneho rozvoja a rozvoja cestovného ruchu a v oblasti ochrany kultúrneho dedičstva ako i rozvoja a podpory zdravotníctva.   

Za posledný rok BBSK podporil sumou 2720 eur napríklad projekt z dielne občianskeho združenia Cesta Hrušovských obyčají, vďaka ktorému sa uskutočnila rekonštrukcia starých tradičných kamenných pecí. Ľudia tak majú možnosť ochutnať tradičný chlieb či lepníky našich predkov.       

Dotácie od BBSK vo výške 1472 eur sa dočkali i svetoznáme kyjatické hračky. Tieto umelecké výtvory, ktorých budúcnosť už bola viackrát ohrozená, môžu obyvatelia kraja obdivovať na výstavách.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.11.2019
V roku 2020 kraj prerozdelí 1,6 milióna eur na verejnoprospešné projekty
Do konca novembra môžu občania, inštitúcie, obce, občianske a neziskové združenia požiadať o dotáciu z rozpočtu BBSK pre svoje projekty, či už ide o rozvoj kraja alebo aktivity s deťmi a mládežou, rovnako o podporu cestovného ruchu a rozvíjania kultúrneho dedičstva.
viac
02.09.2020
Výzva pre malé projekty z Fondu SK-NIC
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie informuje o výzve Fondu SK-NIC, ktorá je spustená od 1. septembra 2020. Podať žiadosť o grant si môžu žiadatelia do 15. októbra 2020.
viac
08.10.2020
Na projekty regionálneho rozvoja vyčlenil kraj pol milióna eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil na podporu regionálneho rozvoja v nasledujúcom roku pol milióna eur. Podávať žiadosti je možné elektronicky do 30. novembra.
viac
01.12.2020
Žiadosti o dotácie v BBSK možno podávať až do konca roka
Žiadosti o dotácie Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) môžu žiadatelia podávať až do konca tohto roka, pôvodne to však bolo len do konca novembra. Rozhodli o tom banskobystrickí krajskí poslanci na pondelkovom rokovaní zastupiteľstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %