Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
04.11.2019 08:55

V roku 2020 kraj prerozdelí 1,6 milióna eur na verejnoprospešné projekty


BBSK - nezmeškajte príležitosť, ilustračný výrez upútavky


Do konca novembra môžu občania, inštitúcie, obce, občianske a neziskové združenia požiadať o dotáciu z rozpočtu BBSK pre svoje projekty, či už ide o rozvoj kraja alebo aktivity s deťmi a mládežou, rovnako o podporu cestovného ruchu a rozvíjania kultúrneho dedičstva.


Banskobystrický samosprávny kraj v roku 2020 prerozdelí v rámci svojich všeobecných záväzných nariadení približne 1,6 milióna eur. TASR o tom informovala Marcela Glevická, vedúca oddelenia styku s verejnosťou Úradu BBSK v Banskej Bystrici.       

"Na projekty vo verejnom záujme alebo v prospech rozvoja územia BBSK, čiže na podporu všeobecne prospešných služieb, podnikania a zamestnanosti a aktivít, ktoré súvisia s uchovávaním i rozvíjaním kultúrneho dedičstva, je vyhradená suma jeden milión eur. Z nej 900-tis. eur rozdelia komisie poslancov podľa jednotlivých okresov a 100-tis. eur prerozdelí predseda kraja Ján Lunter. V tomto roku kraj podporil celkovo 860 projektov zameraných na kultúrne, športové a voľnočasové aktivity občanov," konštatovala Glevická.

BBSK začal v tomto roku aj s podporou aktivít a táborov pre deti. Cieľom je pomoc rodinám, deťom, ktoré si z finančných dôvodov nemôžu dovoliť napríklad účasť v detskom tábore. BBSK v roku 2019 podporil 213 táborov. V budúcom roku by sa toto číslo malo zvýšiť na zhruba 250. Vyčlenených je 300.000 eur z rozpočtu kraja.       

"Dotácie smerujúce na regionálny rozvoj a rozvoj cestovného ruchu v kraji sú rozdelené na štyri konkrétne výzvy. Ide o obnovu, budovanie a podporu doplnkovej infraštruktúry pre trasy cestovného ruchu, rozvoj zelenej infraštruktúry a vodozádržných opatrení, vrátane budovania biokoridorov a alejí, či obnovu prameňov, obnovu a rekonštrukciu kultúrneho dedičstva a tiež marketingové aktivity regionálnych značiek a producentov. Na to je vyhradených 300-tis. eur," dodala Glevická.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.04.2017
Neváhaj a pošli svoj návrh projektu aj ty!
Participatívny rozpočet Trenčianskej župy ti pomôže zhmotniť nápady.
viac
10.06.2020
Žilina podporí žiadosti o grant sumou 87-tisíc eur
Projekty v oblasti kultúry, športu, vzdelávania, životného prostredia a sociálnej a zdravotnej oblasti podporí mesto Žilina tento rok sumou celkom 87-tisíc eur.
viac
04.11.2020
O dotácie na nájomné je možné žiadať do konca novembra
O dotáciu na nájomné je možné požiadať aj za september. Rezort hospodárstva rozširuje obdobie, za ktoré je možné získať dotáciu na nájomné v rámci prvej vlny.
viac
01.12.2020
Žiadosti o dotácie v BBSK možno podávať až do konca roka
Žiadosti o dotácie Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) môžu žiadatelia podávať až do konca tohto roka, pôvodne to však bolo len do konca novembra. Rozhodli o tom banskobystrickí krajskí poslanci na pondelkovom rokovaní zastupiteľstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %