Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
27.12.2021 04:15

Bratislavská župa očkuje aj medzi sviatkami


Ilustračná snímka.


Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril počet očkovacích dní po Vianociach a po Novom roku. Reaguje tak na zvýšený dopyt obyvateľov chrániť sa proti ochoreniu COVID-19.


"Situácia s koronavírusom je stále vážna a my na župe vychádzame v ústrety zvýšenému záujmu obyvateľov dať sa čím skôr zaočkovať. Aj napriek tomu, že všetci by sme chceli cez vianočné sviatky oddychovať, zodpovednosť nám to nedovolí. Preto očkujeme aj medzi sviatkami a po Novom roku,” uviedol predseda BSK Juraj Droba.

Bratislavská župa bude očkovať na Národnom futbalovom štadióne v decembri tri dni a to 28., 29. a 30.12. Začiatkom januára to budú ďalšie štyri dni: 4., 7., 8. a 10.1. Vo veľkokapacitnom očkovacom centre na Národnom futbalovom štadióne sa podáva 1., 2. a 3. dávka vakcíny Comirnaty od výrobcu Pfizer/BioNTech. Tesne pred koncom roka, a to 30. decembra, pridala župa jeden očkovací deň aj v Malackách.

Najväčší záujem je o tretiu dávku. Samosprávny kraj ňou očkuje záujemcov, ktorí majú viac ako 18 rokov a od očkovania druhou dávkou vakcíny AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Moderna alebo Sputnik V uplynuli viac ako 3 mesiace alebo od očkovania prvou dávkou vakcíny Johnson&Johnson uplynulo viac ako 8 týždňov.

Bratislavský samosprávny kraj očkuje aktuálne len vopred zaregistrovaných ľudí a to buď cez štátny systém NCZI alebo cez vlastný rezervačný systém, kde si môže záujemca vybrať dátum aj čas. Rezervovať si termín je možné na internetovej stránke www.bratislavskykraj.sk/koronavirus.

"Skladám obrovskú poklonu všetkým zdravotníkom pod vedením lekára kraja Tomáša Szalaya, že pred chvíľami strávenými s rodinou uprednostnili zdravie obyvateľov kraja. Nie je to žiadna maličkosť a ja si to veľmi vážim,” uzavrel Juraj Droba.

Autor: (Michal FEIK, BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.02.2021
Župa začala s náborom zdravotníkov pre očkovacie centrá
Pomôžte poraziť pandémiu COVID-19 – obracia sa Banskobystrický samosprávny kraj na lekárov a sestry, ktorých hľadá pre krajské očkovacie centrá. Zdravotníci, ktorí majú záujem s čo najrýchlejším zaočkovaním širokej verejnosti pomôcť, sa môžu od včera registrovať na webe kraja.
viac
07.05.2021
Bratislavská župa dnes otvorí ďalšie očkovacie miesto
Po spustení očkovania v Poliklinike Karlova Ves a Národnom futbalovom štadióne bude Bratislavský samosprávny kraj (BSK) očkovať aj v Pezinku. Tretie očkovacie miesto župy vzniklo v Mestskej poliklinike Pezinok na Hollého ulici v ambulancii MUDr. Šimkovej.
viac
18.05.2021
Mobilná očkovacia jednotka očkuje po celej bratislavskej župe
V Bratislavskom kraji už viac ako dva týždne naplno funguje mobilná očkovacia jednotka. Výjazdový tím očkuje ľudí v domovoch sociálnych služieb i zariadeniach pre seniorov. Vďaka tomu sa k vakcíne dostanú aj takí obyvatelia kraja, ktorí by sa inak zaočkovať nedali.
viac
03.11.2021
BSK spustil prihlasovanie na očkovanie treťou dávkou
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) vytvoril formulár, na základe ktorého zisťuje záujem o očkovanie treťou dávkou proti ochoreniu Covid- 19. Na základe počtu prihlásených ľudí potom prispôsobí aj výber miesta očkovania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %