Sobota 28.09.2024
Dnes má meniny 
Václav
°C
27.09.2024 04:10

Bratislava: V Karlovej Vsi i Ružinove sa bude cez víkend hodovať


Ilustračná snímka, zdroj: Bratislavské noviny


Bratislavské mestské časti Karlova Ves a Ružinov ožijú hodovými slávnosťami. Pripravený je kultúrno-hudobný program i program pre deti či sprievodné podujatia, chýbať nebudú ani tradičné hodové stánky s občerstvením.


V Karlovej Vsi sa bude hodovať od piatka do nedele (27. - 29. 9.), v Ružinove počas víkendu. Informujú o tom jednotlivé samosprávy.         

Karloveské hody otvorí tradičné viazanie hodových strapcov na Nám. sv. Františka doplnené hudobným programom. Podvečer sa hodový sprievod presunie do Parku SNP v Líščom údolí, kde nebudú okrem hudby chýbať ani mažoretky či ohňová šou. Sobotný program bude patriť folklórnym súborom, programom pre deti, rytierskym zápasom či tancu, neskorší program bude najmä o hudbe. Záverečný deň hodov bude opäť orientovaný na hudbu, tanec a deti. Záver bude patriť jazzmanovi a hudobníkovi Petrovi Lipovi.         

Hody prinesú aj sprievodné podujatia. Karloveská knižnica ponúkne jesennú knižnú burzu, premávať bude hodový vláčik, v Komunitnej uličke sa predstavia karloveské združenia, v stane mestskej časti sa budú môcť návštevníci hodov porozprávať s vedením mestskej časti či pracovníkmi miestneho úradu. Chýbať nebude ani futbalový turnaj či stredoveký dobový tábor.         

Počas víkendu sa bude hodovať aj v Ružinove. Hodové slávnosti sa budú konať v Parku A. Hlinku, Wetzlerovom parku či pred Domom kultúry (DK) Ružinov. "Možno ste si už všimli, že pred domom kultúry už stoja kolotoče. Vo Wetzlerovom parku nebudú chýbať v sobotu športové a v nedeľu detské aktivity, v Parku A. Hlinku zasa tradičné hodové stánky s občerstvením a kultúrny program," pozýva starosta Ružinova Martin Chren s tým, že hlavným hosťom má byť nemecká kapela Fun Factory s jej najväčšími hitmi 90. rokov.         

V nedeľu nebude chýbať ani slávnostná hodová sv. omša v Kostole sv. Vincenta.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2017
Modernizáciu Karloveskej radiály chcú urobiť rýchlo a kvalitne
Modernizáciu Karloveskej radiály chce hlavné mesto urobiť čo najrýchlejšie, zároveň však spôsobom, ktorý bude minimalizovať riziko reklamácií a vynútených opráv chvatne a nekvalitne vykonanej práce. Vo vysielaní relácie spravodajskej televízie Tablet.TV to uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.
viac
20.10.2020
Od pondelka obnovia premávku električiek do Karlovej Vsi a Dúbravky
Do Karlovej Vsi a Dúbravky budú od pondelka 26. októbra opäť premávať električky. Dopravný podnik Bratislava (DPB) obnovuje ich premávku v úseku Chatam Sófer – Pri kríži.
viac
13.11.2020
V Karlovej Vsi vznikne multifunkčný park aj dažďová záhrada
V bratislavskej Karlovej Vsi na Karloveskej ulici pri zrekonštruovanej Dúbravsko-karloveskej radiále vznikne multifunkčný park na šport i oddych.
viac
19.08.2021
Tradíciu Karloveských hodov sa možno čiastočne podarí obnoviť
Tradícia Karloveských hodov v Bratislave by sa mohla čiastočne obnoviť, podmienkou však podľa mestskej časti je, že sa epidemiologická situácia dramaticky nezmení. V takom prípade by sa jeden veľký hodový víkend rozdelil počas septembra na päť menších až po hodový víkend začiatkom októbra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.05 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %