Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
08.09.2016 02:13

Bratislava sa rozlúči s letom veľkou kultúrnou fiestou už túto nedeľu


Snímka zdroj: (tasr).


V nedeľu 11. septembra budú Štúrova ulica a Starý most od 14. do 22. hodiny vyhradené len pre zábavu. A na svoje si prídu všetci – dospelí, mládež aj rodiny s deťmi.


Rozlúčka s letom ako má byť. Presne taká bude kultúrna rozlúčka na záver leta, ktorú pre svojich obyvateľov pripravilo mesto Bratislava v spolupráci s mestskou organizáciou Bratislavské kultúrne a informačné stredisko.

„Leto sa pomaly končí, a preto sa s ním chceme adekvátne rozlúčiť. Tento rok sme pripravili novinku v podobe kultúrneho podujatia priamo v centre mesta. Bol by som rád, keby sa z tohto podujatia stala každoročná tradícia,“ vysvetlil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Ako zároveň doplnil: „Na Štúrovej ulici, Šafárikovom námestí a Starom moste to bude túto septembrovú nedeľu žiť pouličnými atrakciami, divadelnými, hudobnými vystúpeniami, športovými exhibíciami, tvorivými dielňami, hrami a súťažami pre deti. Ja osobne sa teším aj na jazdu na historickej drezine, čo bude tým pravým adrenalínovým zážitkom. Program sme koncipovali pre všetky vekové kategórie.“

Pre návštevníkov tohto veľkolepého podujatia sú pripravené vystúpenia DJ-ov, cirkusové atrakcie, exhibície bikerov a parkouristov. Súčasťou bohatého programu budú aj tanečné a hudobné workshopy. Na tvorivých dielňach sa budú môcť návštevníci venovať výrobe originálnych odliatkov či pečiatok Bratislavy, kvetinových čeleniek či originálnych tričiek. A to nie je zďaleka všetko. Pre deti sú zase pripravené cirkusové workshopy, rôzne súťaže a hry. Ďalšou atrakciou bude chodenie na chodúľoch. Pre dospelých budú pripravené adrenalínové jazdy na historickej drezine na Starom moste, pre deti príde aj kúzelník. O hudobné spestrenie večerného programu sa postarajú headlineri ako Hidden Road a S Hudbou Vesmírnou, Celeste Buckingham či Peter Bič Project.

Kvôli zabezpečeniu bezpečnosti návštevníkov podujatia a za účelom vytvorenia potrebných podmienok na priebeh samotného podujatia bude počas celej nedele vylúčená premávka električiek z a do Petržalky. Dopravné spojenie budú zabezpečovať náhradné autobusy označené ako „X“.

 

PROGRAM

Hlavné pódium:

14:00 – 17:30 (DJ Gogo, Campana Batucada – bubnová show)

18:00 – 21:00 (Hidden Road a S Hudbou Vesmírnou, Celeste Buckingham & King Shaolin, Peter Bič Project, DJ Gogo)

Chillout zóna:

14:00 – 15:00 (Natália Hatalová s kapelou, DJ Gabo)

Workshopy, exhibície, pouličné atrakcie:

14:00 – 17:30

14:00 Divadlo SpozaVoza – Ružová rozprávka

14:40 Braňo Jobus číta rozprávky a spieva deťom

16:00 Divadlo ZkuFraVon – Príbehy z maringotky

17:30 Pánko – hudobná skupina pre deti

Tvorivé dielne:

14:00 – 19:00

Výroba originálnych odliatkov, modelov a pečiatok mesta Bratislavy,

Výroba kvetín, kvetinových čeleniek, brošní, sprejovanie

Výroba tričiek

Hudobné, tanečné a cirkusové workshopy nielen pre deti

Tvorivé dielničky pre najmenších Bratislavčanov

Súťaže a hry, chodenie na chodúľoch, kúzelník a ďalšie  

Športové exhibície:

14:00 – 18:00 (Le Parkour, Bike show, Unicycle show)

Malé klasické scény:

14:00 – 18:00 (Saxophone Syncopators, Jakab a Matejčík – flauta a harfa, Anima Quartet, The Ladies Ensemble, La Jana & Her Cats)

Starý most:

14:00 – 18:00 (DJ Mathew Sax, Tvorivé dielne a maľovanie na tvár, Chris Ellys, Matúš Ferko, Spoločenské hry iHRYsko)

14:00 – 18:00 (Jazda na historickej drezine)

 

ORGANIZÁCIA DOPRAVY - krátkodobá výluka električiek  do Petržalky

V súvislosti s podujatím „Rozlúčka s letom“ na Štúrovej ulici a Starom moste v nedeľu 11. septembra nebudú počas celého dňa premávať električky liniek č. 1 a 3 do Petržalky.

Električky liniek č. 1, 3, 4, 8 budú premávať po zmenených trasách a náhradnú dopravu do Petržalky zabezpečia autobusy linky X. 

Linka č. 1 v centre mesta od zastávky „Poštová-Martinus“ (Obchodná ul.) pokračuje už s označením linky č. 3 cez Námestie SNP, od zastávky „Kamenné námestie“ (Špitálska ul.) premáva do Rače.Linka č. 3 z Rače po zastávku „Kamenné námestie“ (Špitálska ul.) bez zmeny trasy. Ďalej už s označením linky č. 1 cez Námestie SNP a ďalej na Hlavnú stanicu.Linka č. 4 medzi zastávkami „Mariánska/Kamenné námestie“ (Špitálska ul.) a „Park kultúry“ (Nábr. arm. gen. L. Svobodu) cez Námestie SNP, Kapucínsku, Tunel. Linka č. 8 v centre mesta od zastávky „Poštová-Martinus“ (Obchodná ul.) cez Kapucínsku, Tunel, Nábrežie arm. gen. L. Svobodu, Most SNP. Od zastávky „Most SNP“ späť do Ružinova cez Tunel, t. j. totožnou presmerovanou trasou.

Náhradná doprava – Linka „X“Linka X z Vyšehradskej ul. bude premávať po zastávku „Farského“ (Bosákova ul.) po trase linky č. 95, ďalej k Nemocnici sv. Michala cez Most Apollo, Košickú, Mlynské nivy, Ul. 29. augusta, Cintorínsku (výstupište/nástupište liniek 202, 205), kde je možný prestup k električkám na Špitálskej ul.

Na obchádzkovej trase budú obslúžené zastávky: „Most Apollo,“ „Prístavná,“ „Svätoplukova,“ „Autobusová stanica,“ „Cintorínska“ a „Nemocnica sv. Michala“ (výstupište/nástupište). 

V smere do Petržalky budú obslúžené zastávky: „Ul. 29. augusta,“ „Autobusová stanica,“ „Košická“ a „Most Apollo“. Od zastávky „Farského“ (Jantárová cesta) ďalej na Vyšehradskú po trase linky 95. Počas trvania dopravných obmedzení nebude obsluhovaná zastávka „Muchovo námestie“.

 

 

 

 

Autor: (mhm)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2016
Do Kráľovstva husaciny zadarmo
Bratislavský samosprávny kraj spoločne s Krajskou organizáciou cestovného ruchu Bratislava Region Tourism pripravili pre návštevníkov Kráľovstva husaciny ďalšie prekvapenie.
viac
21.11.2016
Do vianočnej dedinky na zámku Schloss Hof premáva autobus
Tento víkend otvorili Vianočnú dedinku na rakúskom zámku Schloss Hof neďaleko Bratislavy. Tradičné vianočné trhy budú sprístupnené každý víkend až do 18. decembra denne od 10. do 19. hodiny.
viac
04.10.2017
Biela noc aj tento rok v regióne
Aj tento rok ozvláštnia ulice Bratislavy, ale aj budovy, nádvoria, parky, stanice, mosty, nábrežia, plavárne, parkoviská ako aj ďalšie zaujímavé a menej známe priestory rôzne svetelné konštelácie, ktoré prinesie už tento víkend vizuálny festival súčasného umenia Biela noc 2017.
viac
24.12.2017
Bratislavský Silvester 2017 ponúkne aj diskotéku pod holým nebom
Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta sa môžu na tešiť na odpočítavanie posledných sekúnd starého roka spojené so špičkovou svetelnou show v scenérii dunajského nábrežia. Centrálnou zónou silvestrovských osláv bude Námestie Ľ. Štúra a Hviezdoslavovo námestie v Starom Meste.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %