Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
08.02.2016 08:00

Bratislava opäť poskytuje odmenu za odstránenie nelegálnych grafitov


Nelegálne obrázky na stenách znečisťujú kolorit nejedného mesta. (Foto: Pixabay.com)


Na odstraňovanie nelegálnych grafitov aj tento rok poskytuje hlavné mesto príspevok. V tohtoročnom rozpočte Bratislavy na tento účel vyčlenili 90.000 eur. Každému žiadateľovi, firme či jednotlivcovi, dá mesto maximálne 3000 eur.


"Príspevok možno poskytnúť na preplatenie nákladov súvisiacich s odstraňovaním nelegálnych grafitov z fasád bytových a nebytových objektov, ako aj na antigrafitový náter," vysvetľuje bratislavská hovorkyňa Ivana Skokanová. Požiadať oň môžu právnické osoby, ktorých zakladateľom nie je hlavné mesto, a fyzické osoby, ktoré majú na území Bratislavy trvalý pobyt. "Príspevok môže byť udelený do maximálnej výšky 3000 eur pre jedného žiadateľa," podotkla hovorkyňa. 

Skokanová pripomína, že tlačivo žiadosti o finančný príspevok treba vyplniť a doručiť vždy k poslednému dňu v mesiaci. Potom ich posúdi odborná komisia. "Finančné príspevky sa budú udeľovať každý mesiac do konca septembra tohto roka, prípadne do vyčerpania vyčlenenej sumy," dodala.      Podmienky poskytnutia finančného príspevku, ako aj žiadosť, si môžu záujemcovia pozrieť a stiahnuť zo stránky hlavného mesta www.bratislava.sk v sekcii Život v metropole – životné prostredie – grafity a takisto aj na novovytvorenej stránke www.grafity.bratislava.sk. V minulom roku mesto z vyčlenenej sumy takmer 85.000 eur pomohlo 40 žiadateľom.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.03.2024
Z drevených ohrádok odviezlo OLO vyše 43-tis. vianočných stromčekov
Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) vyzbierala počas tejto sezóny zo špeciálnych ohrádok viac ako 43.000 stromčekov v celkovej váhe 240 ton.
viac
23.03.2024
Mesto na Svetový deň vody spustí pitnú fontánku na námestí
Mesto Bánovce nad Bebravou symbolicky na Svetový deň vody, ktorý pripadá na piatok, spustí malú pitnú fontánku na Námestí Ľ. Štúra. Ochranu planéty si pripomenie i v sobotu (23. 3.), keď sa zapojí do Hodiny Zeme. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
21.03.2024
Slovenská pošta vydáva známku k 800. výročiu benediktínskeho opátstva v Skalke
Slovenská pošta vydáva známku "800. výročie založenia benediktínskeho opátstva v Skalke pri Trenčíne." Na poštovej známke je zobrazená Veľká Skalka nad Váhom s ruinami zaniknutého stredovekého kláštora.
viac
21.03.2024
Európskym stromom roka je poľský buk, dub z Malaciek skončil štrnásty
Tohtoročný titul Európsky strom roka mieri do Poľska. V súťaži výnimočných stromov v Európe ho získal buk z regiónu Niemcza. Na druhom mieste skončil buk z Bayeux v Normandii vo Francúzsku a čestné tretie miesto patrí tisícročnému olivovníku z Lurasu v talianskej Sardínii.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %