Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
16.01.2024 03:10

Bojnice pokračujú v prípravách na spustenie parkovacieho systému


Centrálne parkovisko mesta Bojnice - "pod Regiou". Snímka zdroj: visitbojnice.sk


Samospráva Bojníc pokračuje v prípravách na spustenie parkovacieho systému v meste. Spoločnosť Služby mesta Bojnice (SmB) chce obstarať dopravné značenie, dodávateľa hľadá cez verejnú súťaž.


"Predmetom zákazky je dodávka vodorovného a zvislého dopravného značenia, vrátane osadenia a montáže pre parkovací systém mesta Bojnice," konkretizovala mestská spoločnosť v oznámení, ktoré zverejnila vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.         

Náklady na obstaranie značenia SmB odhadli na 81.707,75 eura bez dane z pridanej hodnoty, ako kritérium pre výber víťaza súťaže určili cenu.         

Otázku parkovacej politiky intenzívnejšie rieši mesto, ktoré je turistickým centrom hornej Nitry, už od roku 2018. Vypracovať dalo dávnejšie i projekt, ktorý v uplynulom období aktualizovalo.        

Návrh nového systému parkovania je založený na platbe za parkovanie na vyhradených miestach formou SMS, prípadne mobilnej aplikácie pre návštevníkov mesta. V prípade obyvateľov s trvalým pobytom na systéme rezidentských kariet odstupňovaných podľa počtu áut. Zámerom radnice je upokojenie dopravy v meste, a to najmä počas letnej turistickej sezóny.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.10.2020
Vďaka regulácii parkovania vzrástol Petržalke počet obyvateľov
V bratislavskej Petržalke vzrástol po 26 rokoch počet obyvateľov s trvalým pobytom. Dôvodom bolo minuloročné spustenie miestnej parkovacej politiky.
viac
21.11.2020
Čo priniesol rok od spustenia parkovacieho systému v Petržalke
Od 1. novembra 2019 má Petržalka ako jediná bratislavská mestská časť platný parkovací systém na celom svojom území.
viac
02.12.2020
Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole
Bratislavská mestská časť Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole. Ide o pilotný projekt, ktorý má priniesť jasné pravidlá a poriadok v parkovaní do jednej z najvyťaženejších lokalít v blízkosti štadiónov a ich širšom okolí.
viac
06.08.2021
Žilinský kraj spustil komplexnú evidenciu majetku Xmatik
Žilinský samosprávny kraj v týchto dňoch spustil prvú časť komplexnej elektronickej evidencie svojho nehnuteľného majetku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %