Nedeľa 07.07.2024
Dnes má meniny 
Oliver
°C
02.07.2018 09:00

Bánovce nad Bebravou a Dubnica zostali bez detskej lekárskej pohotovosti


Ilustračná snímka zdroj: www.vydepo.sk


Ambulantná pohotovostná služba pre dospelých a deti je od nedele v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) v pracovných dňoch od 16.00 do 22.00 h a počas sviatkov a víkendov od 7.00 do 22.00 h. Lekárska pohotovosť v kraji prináša aj niektoré ďalšie zmeny.


Ako informovala hovorkyňa TSK Veronika Rezáková, pohotovostné ambulancie zostávajú na rovnakých miestach ako doteraz. Výnimkou je pohotovosť pre deti a dorast v Partizánskom, ktorá sa sťahuje na Hrnčiríkovu ulicu.       

"Od 1. júla nebude v prevádzke ambulancia pevnej ambulantnej pohotovostnej služby pre deti a dorast v Dubnici nad Váhom pre spádové územie okresu Ilava ani ambulancia pevnej ambulantnej pohotovostnej služby pre deti a dorast v Bánovciach nad Bebravou pre spádové územie okresu Bánovce nad Bebravou. Do dnešného dňa totiž Ministerstvom zdravotníctva SR nebol vybraný ani poverený výkonom ambulantnej pohotovostnej služby pre deti a dorast žiadny poskytovateľ," uviedla Rezáková.

Bez ambulantnej pohotovosti pre dospelých bude až do 16. júla krajské mesto Trenčín. Do tohto dátumu môžu občania okresu Trenčín, ktorých zdravotný stav si bude vyžadovať poskytnutie ambulantnej pohotovostnej služby pre dospelých, navštíviť najbližšiu ambulanciu pevnej ambulantnej pohotovostnej služby pre dospelých, alebo ambulancie ústavnej pohotovostnej služby Fakultnej nemocnice Trenčín.       

"V prípade, ak by u človeka došlo k náhlemu zhoršeniu zdravotného stavu, ministerstvo zdravotníctva odporúča obrátiť sa po 22.00 hodine na pracovisko urgentného príjmu v najbližšej nemocnici, vo vážnych prípadoch radí volať záchrannú zdravotnú službu," doplnila Rezáková.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2023
Rekonštrukcia obchvatu mesta sa začne od 12. apríla
Komplexná oprava obchvatu Myjavy na ceste II/581, ktorá je investičnou akciou Trenčianskeho samosprávneho kraja, sa podľa harmonogramu začne v stredu (12. 4.). Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.
viac
08.06.2023
Na rušenie detskej pohotovosti nevidí radnica reálne dôvody
Mesto Dubnica nad Váhom nevidí reálne dôvody na zrušenie detskej pohotovosti v meste, ku ktorému má dôjsť v novembri budúceho roku. Informovala o tom Mária Škvarová z kancelárie primátora.
viac
06.03.2024
ZMOS chce zachovať čo najviac detských ambulantných pohotovostí, vedie rokovania
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) chce zmenu vyhlášky k redukcii siete detských ambulantných pohotovostí. Snaží sa o zachovanie pohotovostí v čo najväčšom počte a dostupnej vzdialenosti pre rodičov.
viac
14.03.2024
Dolinková chce zorganizovať stretnutie k sieti detských ambulantných pohotovostí
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková plánuje zorganizovať stretnutie v súvislosti s vyhláškou k redukcii siete detských ambulantných pohotovostí. Kroky avizovala v reakcii na snahu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) zachovať čo najviac pohotovostí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.19 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.67 %