Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
19.02.2019 01:35

Zima verzus jar hľadáčikom fotoaparátu


Slovenská agentúra životného prostredia - logo


Ministerstvo životného prostredia SR vyhlasuje spolu s organizačným garantom – Slovenskou agentúrou životného prostredia 2. kolo národnej fotografickej súťaže pre deti a mládež Envirospektrum 2019.


Súťažné práce na tému Zima verzus jar majú zachytávať metamorfózy prírody na prelome týchto ročných období.

Postupne sa prebúdzajúca príroda má vplyv na všetko živé a ponúka nespočetné množstvo námetov na fotografovanie. Organizátori preto dúfajú, že opäť dostanú množstvo snímok, ktoré budú odrážať pohľad mladej generácie na prírodu a jej zmeny a budú zároveň inšpiráciou pre jej ochranu.

Do súťaže sa môžu až do konca mája 2019 zapojiť žiaci základných a stredných škôl  na Slovensku, vo veku od 6 do 19 rokov.Súťažné fotografie by mali mať tvorivý a motivačný charakter, ktorý prezentuje vzťah a rôzne pohľady detí.  Každý súťažiaci môže prihlásiť maximálne 5 fotografií, ktoré zodpovedajú aktuálnej téme. Snímky je potrebné zaslať v predpísanej elektronickej forme prostredníctvom formulára Prihlásenie do súťaže Envirospektrum, ktorý je zverejnený na webovej stránke envirospektrum.sazp.sk. Súťažiaci budú ocenení v troch vekových kategóriách a v dvoch kategóriách bez ohľadu na ich vek: Špeciálna cena SAŽP a Špeciálna cena poroty. Vyhodnotenie výsledkov súťaže je naplánované na jún.

Poslaním národnej súťaže Envirospektrum je vštepovať deťom vzťah k prírode a životnému prostrediu. Zároveň má ambíciu nasmerovať ich do prírody, najmä počas prázdnin a potom oceniť ich zážitky, dobrodružstvá a postrehy zaznamenané fotoaparátom. Organizátori súťaže chcú zistiť ako jednotlivec, dieťa, tínedžer vníma prírodu v dnešnej dobe preplnenej modernými technológiami, čo považuje za pekné, zaujímavé a inšpirujúce a čo je podľa neho potrebné zmeniť.

Autor: (ts - MŽP SR, SAŽP))


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2018
Poznáme víťazov súťaže Envirospektrum 2018
Ministerstvo životného prostredia SR vyhlásilo spolu s organizačným garantom - Slovenskou agentúrou životného prostredia (SAŽP) víťazov národnej fotografickej súťaže pre deti a mládež Envirospektrum 2018.
viac
04.03.2019
Deti a mládež si môžu vyskúšať remeselnú zručnosť v celoslovenskej súťaži
Celoslovenskú súťažnú prehliadku remeselnej tvorivosti organizuje Ústredie ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV) v Bratislave pod názvom V krajine remesiel. Je určená pre deti a mládež vo veku osem až 15 rokov, ktoré do siedmeho ročníka podujatia zašlú svoje práce s prihláškou do 17. mája.
viac
07.10.2019
Environspektrum 2019 s farbou a vôňou jesene
Slovenská agentúra životného prostredia vyhlásila 1. októbra 2019 tretie kolo národnej fotografickej súťaže Envirospektrum na tému Jeseň obdobie farieb, vôní a chutí. Súťaž je určená pre žiakov základných a stredných škôl vo veku od 6 do 19 rokov.
viac
19.02.2022
Titul Enviromesto 2021 získal Trenčín
Laureátom ocenenia Enviromesto 2021 sa stal Trenčín. "Cenu získal za systematické, inovatívne a kreatívne environmentálne riešenia, ktoré aplikuje na všetkých úrovniach," objasnili na piatkovom vyhlásení výsledkov zástupcovia SAŽP - organizátora tretieho ročníka národnej súťaže.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %