Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
16.11.2018 11:10

Výtvarný salón ZPMP 2018


Ilustračná snímka


Cieľom výstavy je oboznámiť širokú verejnosť s výtvarným nadaním, spôsobom, akým stvárňujú svoj svet ľudia s mentálnym postihnutím.


Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v Slovenskej republike v spolupráci s podnikmi a organizáciami LESY Slovenskej republiky, štátny podnik Lesnícke a drevárske múzeum, Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím vo Zvolene, Domov sociálnych služieb Symbia vo Zvolene pripravili 23. ročník výstavy výtvarných prác ľudí s mentálnym postihnutím Výtvarný salón 2018.

Slávnostná vernisáž sa uskutoční dňa 22. novembra o 14.00 hod. v Lesníckom a drevárskom múzeu, Námestie SNP 22/33, Zvolen.

Výstava potrvá od 22.11.2018 do 10.01.2019.

Otváracie hodiny: Pondelok - Piatok 8.00 - 17.00 hod. Prístup je bezbariérový.

Do Výtvarného salónu ZPMP 2018 sa zapojilo 36 účastníkov - domovov sociálnych  služieb, špeciálnych materských, základných a praktických škôl, miestnych združení a jednotlivcov z celého Slovenska. Hlavná téma výstavy: V krajine snov.

O výstavnej kolekcii rozhodovala odborná porota. v zložení: akad. maliar Juraj Šufliarský, výtvarník Pavol Móza a výtvarníčka PaedDr. Tatiana Harachová. Odborná garantka projektu 2018: akad. mal. Katarína Kuzmová.

Výtvarný salón je jednou z príležitostí, ktorá pomáha rúcať bariéry a hľadať porozumenie medzi ľuďmi s postihnutím a širokou verejnosťou. K výstave bol vydaný plagát, leták a skladačka, ktoré navrhla grafická dizajnérka Zuzana Chmelová.

Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v Slovenskej republike (ZPMP v SR) je celoslovenská mimovládna organizácia, ktorej cieľom je dosiahnuť dôstojné životné podmienky pre deti a dospelých ľudí s mentálnym postihnutím.

Kontaktné osoby: Zvolen: PaedDr. Jana Izraelová 0903 811 953. ZPMP v SR: PhDr. Iveta Mišová 0905 709 557

Realizované s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR v rámci dotačného programu Kultúra znevýhodnených skupín obyvateľstva.

Za obsah tohto dokumentu je výlučne zodpovedné Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v Slovenskej republike

Autor: (ts-ZPMP)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.06.2018
Deň krivých zrkadiel
Druhú júnovú nedeľu sa v Sade Janka Kráľa priamo za nákupným centrom uskutoční podujatie s názvom Deň krivých zrkadiel. Ide o podujatie, ktoré má dlhoročnú tradíciu a zúčastňujú sa ho organizácie pracujúce s ľuďmi so zdravotným postihnutím. Podujatie je určené pre širokú verejnosť.
viac
31.01.2019
Mladí sa často nemajú s kým poradiť – zmeniť by to mohol KONEKT
Na konci januára otvorilo brány nové centrum pre mladých vo Zvolene. Mladí ľudia do 29 rokov tu nájdu informácie ohľadom vzdelávania, pracovného uplatnenia, dobrovoľníctva či štúdia v zahraničí, ale zájsť sem môžu, aj keď ich zaujíma kultúrne dianie či jednoducho potrebujú poradiť.
viac
12.04.2019
Putovná výstava Svetového združenia maďarských fotografov
Svetové združenie maďarských fotografov je spolok, ktorý zastrešuje fotografov rôznych žánrov, žijúcich mimo svojej materskej krajiny, Maďarska. Ide prevažne o amatérskych tvorcov, ktorí zhotovujú snímky zo záľuby a pre radosť, ale o úrovni a kvalite ich práce svedčí profesionalita samotných záberov
viac
15.12.2023
Mesto vystúpi zo združenia, ktoré sa zameriavalo na projekt kanalizácie
Mesto Zvolen vystúpi od nového roka zo združenia Mikroregión Hučava-Zvolensko, ktoré sa zameriavalo na prípravu projektu skvalitnenia základnej infraštruktúry. Rozhodli o tom zvolenskí mestskí poslanci na svojom decembrovom rokovaní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %