Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
28.09.2020 08:10

Pohronské múzeum oslávi deň cestovného ruchu vstupom zadarmo


Ilustračná snímka, zdroj:Slovenský cestovateľ


Pohronské múzeum a Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Gron pripravili v súvislosti so Svetovým dňom cestovného ruchu v Novej Bani sériu rôznych aktivít. Aktuálne expozície a výstavy múzea pre návštevníkov v utorok 29. septembra sprístupnia zadarmo, pripravená je aj komentovaná prehliadka.


      Program Svetového dňa cestovného ruchu v Novej Bani odštartuje v dopoludňajších hodinách regionálnymi kvízmi pre žiakov základných škôl. Popoludní Pohronské múzeum prostredníctvom historických pohľadníc prevedie záujemcov banskými dejinami Novej Bane.       

Súčasťou programu bude aj vernisáž súťažných návrhov riešenia vyhliadkového bodu na vrchu Vojšín. Svetový deň cestovného ruchu v Novej Bani ukončí prechádzka centrom mesta s odborným výkladom.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2018
Organizované včelárstvo na Novobansku oslavuje 90. výročie
Organizované včelárstvo v Novej Bani oslavuje 90. výročie svojho vzniku. Pri tejto príležitosti sprístupnili v piatok v novobanskom Pohronskom múzeu výstavu, ktorá návštevníkom priblíži činnosť miestneho včelárskeho spolku prostredníctvom dobových a súčasných fotografií.
viac
18.02.2019
Najnovšia výstava Pohronského múzea prezradí desatoro o gajdách
Pre región Pohronského Inovca je charakteristická gajdošská kultúra. Gajdy predstavuje aj najnovšia výstava novobanského Pohronského múzea. Výstava Desatoro o gajdách predstavuje rôzne typy tohto ľudového nástroja a jeho súčasti zo zbierok Slovenského národného múzea (SNM) - Hudobného múzea.
viac
14.02.2020
Výstava drevorezieb priblíži tvorbu novobanských rezbárov
V Pohronskom múzeu v Novej Bani dajú v najbližších týždňoch priestor dielam novobanských rezbárov druhej polovice 20. storočia. Výstava drevorezieb predstaví verejnosti od 14. februára do konca apríla tvorbu Štefana Trnku, Júliusa Katinu, Ladislava Polca a Jozefa Vozára.
viac
08.03.2024
V múzeu otvoria výstavu ručne maľovaných vajíčok
Návštevníci Pohronského múzea v Novej Bani budú môcť v najbližších týždňoch obdivovať krásu a majstrovstvo ručne maľovaných veľkonočných vajíčok. V piatok (8. 3.) tu totiž otvoria výstavu 14. ročníka celoslovenskej prehliadky výrobcov kraslíc Vandrovalo vajce. Vernisáž je naplánovaná o 15.00 h.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %