Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
04.09.2023 04:00

Od pondelka došlo k zmenám aj v regionálnej autobusovej doprave


Ilustračná snímka (ARRIVA)


S príchodom nového školského roka, teda od pondelka, došlo k zmenám aj v regionálnej autobusovej doprave v Bratislavskom kraji. Týkajú sa liniek v regiónoch Pezinok, Senec a Šamorín. V regióne Záhorie ostávajú cestovné poriadky bez zmeny.


 Informuje o tom Integrovaný dopravný systém v Bratislavskom kraji (IDS BK) na svojom webe.      

"Aktuálne zmeny cestovných poriadkov vychádzajú z dlhodobých štatistík o využívaní jednotlivých spojov, ale aj z požiadaviek cestujúcich a samospráv," konštatuje IDS BK.         

Pre zlepšenie obslužnosti sa zavádzajú dve nové linky. Jednou z nich je linka 711, ktorá má slúžiť žiakom a študentom v Bratislavskom kraji. Jazdiť bude počas pracovných dní školského roka medzi Bratislavou, Mostom pri Bratislave, Malinovom (aj Tri vody), Zálesím a Ivankou pri Dunaji. Linka je určená najmä pre dochádzanie žiakov do základnej školy na Železničnej a Žitavskej ulici.         

Druhou novou linkou bude linka 710 s konečnou zastávkou na Astronomickej ulici v Bratislave, kde je možný prestup na mestskú hromadnú dopravu (MHD). Linka má lepšie spojiť Vlky, Tomášov, Malinovo a Most pri Bratislave s hlavným mestom. Premávať bude dvakrát za hodinu v špičke a raz za dve hodiny v sedle, večer a počas voľných dní.         

Niektoré linky regionálnej autobusovej dopravy budú v rámci zmien skrátené či presmerované, dlhodobo minimálne obsadené spoje budú zrušené. Vyťažené linky a smery budú posilnené. Vybrané linky budú končiť v prestupnom uzle Bratislava, Bajkalská, zastávka Bratislava, Astronomická sa stáva "výhodným" prestupným uzlom.         

Bližšie informácie o konkrétnych zmenách nájdu cestujúci na webovej stránke www.idsbk.sk.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.07.2016
Jednorazové elektronické lístky predstaví cestujúcim špeciálny autobus
Cestujúci v Integrovanom dopravnom systéme v Bratislavskom kraji (IDS BK) sa môžu v týchto dňoch oboznámiť s elektronickými jednorazovými cestovnými lístkami, ktoré by mali začať platiť od polovice leta, a novými označovačmi.
viac
19.08.2020
Expresná linka spojí Dunajskú Stredu s Bratislavou za 50 minút
Trnavský samosprávny kraj 2. septembra 2020 spustí novú expresnú autobusovú linku medzi Dunajskou Stredou a Bratislavou. Župa tak ponúka ľuďom pohodlnejšiu, rýchlejšiu a ekologickejšiu alternatívu k osobnej automobilovej doprave.
viac
28.06.2021
V Bratislave bude MHD jazdiť do novej časti mesta
Od 1. júla príde k viacerým zlepšeniam pri cestovaní. Najvýraznejšou novinkou je spustenie MHD do novej častí mesta, kam doteraz museli chodiť obyvatelia pešo.
viac
03.08.2023
Výstavba električkovej trate v Petržalke prinesie ďalšie obmedzenia
Výstavba druhej etapy električkovej trate v bratislavskej Petržalke, spojená s budovaním nových komunikácií a križovatiek, si najnovšie vyžiada dopravné obmedzenia na Jantárovej ceste.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %