Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
28.04.2019 10:35

Návštevníci MS v hokeji sa môžu tešiť na unikátne zážitky z Košického kraja


Ilustračná snímka


Bohatý program mimo zápasového harmonogramu čaká na návštevníkov MS v hokeji 2019 v Košiciach. Niekoľko zaujímavých aktivít pripravila aj organizácia Košice Región Turizmus, ktorá chce takýmto spôsobom využiť významné podujatie nie len na zviditeľnenie samotného mesta, ale aj celého regiónu.


V Košickom kraji nachystali k majstrovstvám sveta v hokeji niekoľko atraktívnych prekvapení. Patrí medzi ne súťaž o sledovanie zápasu slovenskej reprezentácie na Spišskom hrade či vo vínnej pivnici na Tokaji, živé hokejové sochy i výlety na zaujímavé miesta v kraji. 

 „Obyvateľom nášho kraja, ale aj návštevníkom sme chceli pripraviť aktivity, ktoré prepoja hokej s tým najlepším, čo náš región ponúka. Okrem jednodňových výletov po našom kraji či zábavného anglicko-východniarskeho slovníka môžu hokejoví fanúšikovia sledovať zápasy v takzvaných Kráľovských hokejových lóžach, teda unikátnych miestach v kraji. Atmosféru hokejových zápasov zase podčiarknu živé sochy, ktoré mnohí poznajú z Festivalu živých sôch v Spišskej Novej Vsi. Tešíme sa z tejto spolupráce a veríme, že ju ocenia aj zahraniční hostia,“ uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka. 

Živé sochy ozvláštnia hokejovú atmosféru

Ozvláštnením fanúšikovskej atmosféry, ktorou bude v blízkej dobe pulzovať mesto i širší región, budú živé hokejové sochy. Hráčov všetkých 8 tímov, ktoré sa v Košiciach na MS predstavia, stvárnia umelci svetoznámeho zoskupenia Big Names, pochádzajúceho z Košického kraja. Fanúšikovia sa s nimi môžu stretnúť počas prvého hracieho víkendu v Košiciach, no uvidia ich už aj návštevníci podujatia Urban 2019, pri otvorených tokajských pivniciach v sobotu 27. 4. 2019.

Sledujte hokej ako králi

Na štadióne, v krčme či doma v papučiach – pozeranie hokeja na všetky tieto spôsoby už určite drvivá väčšina fanúšikov pozná. Aké to ale môže byť v objatí múrov stredovekého hradu, ktorý je pýchou celého Slovenska? Alebo vo vinohradníckej oblasti na Tokaji, v prostredí vínnej pivnice z 13. storočia? Okúsiť tento mimoriadny zážitok bude môcť niekoľko šťastlivcov, ktorí môžu vyhrať pozeranie hokeja v Kráľovskej hokejovej lóži. Viac informácií na webe Kráľovskej hokejovej lóže.

 Výlety pre zahraničných i domácich cestovateľov

K majstrovstvám sveta nachystala krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus aj špeciálne výletné produkty, ktorými si domáci i návštevníci môžu skrátiť čakanie na zápas, alebo ujsť z dočasne preplneného mesta. Pre zahraničných fanúšikov, ubytovaných v Košiciach, sú pod názvom Get inspired by Košice Region nachystané štyri zážitkové výlety – na Spišský Hrad, do pivovaru Kaltenecker, na Tokaj a do Thermal Šírava Spa Resort. Pre záujemcov o tieto výlety bol vytvorený špeciálny web trip.kosiceregion.com.   Pre všetkých je tiež pripravený zaujímavý výlet Plnou parou za svetovým dedičstvom do najstaršej ľadovej arény v regióne. Nostalgický vlak potiahne smerom k Dobšinskej ľadovej jaskyni pravý parný rušeň Ventilovka z roku 1926. Lístky na vlak si záujemcovia môžu kúpiť v Regionálnom informačnom bode v Košiciach alebo online na vylety.kosiceregion.com.

Hokejové špeciálky ako unikátne spomienky na MS

Pre pravých fanúšikov, ktorí si chcú MS v hokeji v Košiciach zapamätať, je pripravená aj ponuka unikátnych spomienkových predmetov. Vyrobené boli v limitovanej edícii. Skvelým suvenírom je skutočný puk so špeciálnym hokejovým motívom Košického kraja. K pravým fanúšikom patrí dobré pivo. Tretinkové pivo Lapačka je uvarené podľa špeciálnej receptúry v rožňavskom pivovare Kaltenecker a okrem uvítacích balíčkov pre hostí niektorých hotelov v regióne, si ho bude môcť kúpiť aj široká verejnosť.

Ďalším pamätným predmetom, ktorý Košice Región Turizmus nachystal, je zábavný hokejový anglicko-východniarsky slovník. Preklady fráz typu „Koľko je hodín“ alebo „Koľko stojí táto pizza“ v ňom ale nehľadajte. Namiesto toho sú v ňom zhrnuté všetky podstatné výrazy, ktoré by fanúšik v Košiciach mal ovládať. Do you speak Ponashom?

Autor: (TS-Košice Región Turizmus)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.02.2019
Do príprav MS v hokeji sa zapojí i slovenský envirorezort
Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky sa stalo partnerom zelených aktivít, ktoré budú sprevádzať tohtoročný svetový šampionát v ľadovom hokeji na Slovensku.
viac
12.04.2019
Župa prináša do ulíc Bratislavy jedinečný zážitok
Netradičná stavba pútajúca pozornosť, tak vzhľadom ako aj farbami! Projekt s názvom Rotunda aktuálne do centra hlavného mesta priniesol Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci so spoločnosťou CEWE.
viac
13.05.2019
Hokejový dukát pri príležitosti MS v ľadovom hokeji vydali v Košiciach
Občianske združenie KOŠICKÝ DUKÁT na výmenu tovarov a služieb dnes (9. 5. 2019) v Pivovare HOSTINEC v Košiciach prezentovalo novinku v projekte miestneho lokálneho platidla, nový KOŠICKÝ 1 DUKÁT s hokejovou tématikou.
viac
28.01.2020
Zimná edícia Ľadového expresu aj s atraktívnymi novinkami
Aj túto zimnú sezónu môžu vyznávači aktívneho oddychu využiť mimoriadny turistický vlak Ľadový expres. Pre cestujúcich sú pripravené viaceré exkluzívne novinky, napríklad organizované túry a nordic walking v Slovenskom raji či zvýhodnené ceny skipassov do lyžiarskych stredísk na trase vlaku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %