Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
12.04.2019 11:05

Župa prináša do ulíc Bratislavy jedinečný zážitok


Rotunda sa momentálne nachádza na bratislavskom Rybnom námestí.


Netradičná stavba pútajúca pozornosť, tak vzhľadom ako aj farbami! Projekt s názvom Rotunda aktuálne do centra hlavného mesta priniesol Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci so spoločnosťou CEWE.


 Ide o jedinečný projekt svojho charakteru v rámci Európskej únie, ktorý momentálne nenájdete nikde inde. Rotunda bude slúžiť na propagáciu regiónu v Bratislavskom kraji aj za jeho hranicami. Prvou zastávkou propagujúcou kraj budú blížiace sa Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji.

„Prinášame do mesta a regiónu netradičné a nové veci, ktoré ukážu náš kraj z úplne inej perspektívy. V tejto chvíli je Rotunda vklad župy k Majstrovstvám sveta v ľadovom hokeji. Rotunda bude po Bratislave putovať po turisticky atraktívnych miestach v rámci Bratislavského regiónu, ale aj za jeho hranice“ vyjadril sa Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

Konštrukcia Rotundy, ktorá má celoročné využitie, je kruhového pôdorysu o priemere 6-7m a výškou 4m. Vnútri uprostred sa nachádza pódium, kde sa návštevníci môžu odfotografovať s 360° panorámou. Momentálne sa tak na bratislavskom Rybnom námestí môžu turisti odfotiť s panorámou Bratislavy a bratislavského regiónu.

Autor: (ts-BSK-Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2018
Mesto sa pripravuje na MS v ľadovom hokeji 2019
Hlavné mesto sa pripravuje na budúcoročné Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji a pokračuje aj v plnení svojich záväzkov. Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal osobne kontroloval stav prác na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, ktorý bude dejiskom šampionátu.
viac
28.04.2019
Návštevníci MS v hokeji sa môžu tešiť na unikátne zážitky z Košického kraja
Bohatý program mimo zápasového harmonogramu čaká na návštevníkov MS v hokeji 2019 v Košiciach. Niekoľko zaujímavých aktivít pripravila aj organizácia Košice Región Turizmus, ktorá chce takýmto spôsobom využiť významné podujatie nie len na zviditeľnenie samotného mesta, ale aj celého regiónu.
viac
13.05.2019
Hokejový dukát pri príležitosti MS v ľadovom hokeji vydali v Košiciach
Občianske združenie KOŠICKÝ DUKÁT na výmenu tovarov a služieb dnes (9. 5. 2019) v Pivovare HOSTINEC v Košiciach prezentovalo novinku v projekte miestneho lokálneho platidla, nový KOŠICKÝ 1 DUKÁT s hokejovou tématikou.
viac
14.05.2019
BSK: Odfotografujte sa s panorámou
Pozrieť si zaujímavosti Bratislavy a bratislavského regiónu z inej perspektívy môžete prostredníctvom netradičnej stavby stojacej na Rybnom námestí. Farebná Rotunda, ktorá má celoročné využitie, je výsledkom spolupráce Bratislavského samosprávneho kraja a spoločnosti CEW.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %