Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
13.05.2019 12:45

Hokejový dukát pri príležitosti MS v ľadovom hokeji vydali v Košiciach


Ilutsračná snímka


Občianske združenie KOŠICKÝ DUKÁT na výmenu tovarov a služieb dnes (9. 5. 2019) v Pivovare HOSTINEC v Košiciach prezentovalo novinku v projekte miestneho lokálneho platidla, nový KOŠICKÝ 1 DUKÁT s hokejovou tématikou.


„Pri príležitosti Majstrovstiev sveta v hokeji sa naše združenie rozhodlo na základe žiadosti našich členov vydať HOKEJOVÝ 1 DUKÁT,“ uviedol Vladimír Gürtler, predseda združenia Košický dukát na výmenu tovarov a služieb.

„V Mincovni Kremnica, š. p.,  vyrazili limitovanú edíciu 3 000 kusov hokejových dukátov. Averzná strana dukátu je totožná s jednodukátom ročníka 2015 a na reverznej strane je kompozícia dvoch hokejistov s pukom. Mimoriadne zaujímavými detailami hokejového dukátu je silueta slovenského dvojkríža na hrudi jedného z hokejistov a na ramene druhého hokejistu je silueta českej (bývalej československej) vlajky,“ uviedol Gürtler.

Peter Škripko - majiteľ pivovaru HOSTINEC, kde sa prezentácia hojekovej novinky uskutočnila uviedol, že „pivovar HOSTINEC akceptuje miestne lokálne platidlo KOŠICKÝ DUKÁT už od roku 2016 a hodlá v tom ďalej pokračovať.“

„Fanúšíkom hokeja sme pripravili darček v podobe hokejového jedndukátu zadarmo. Každému z návštevníkov k účtu s konzumáciou nad 50 eur v našom pivovare dáme hokejový dukát grátis“ uviedol Škripko.

HOKEJOVÝ DUKÁT v pohľadnicovej karte (1000 kusov) a/alebo len v plastovej bubline (2000 kusov) je možné si zakúpiť v Mestskom informačnom centre vedľa Dómu sv. Alžbety na Hlavnej ulici 32 v Košiciach a aj u vybraných partnerov.

Členovia združenia KOŠICKÝ DUKÁT na výmenu tovarov a služieb si môžu hokejové dukáty objednať za členský vklad tiež cez web www.kosickydukat.sk alebo priamo telefonicky na tel. 0911 177 007

Projekt lokálneho platidla KOŠICKÝ DUKÁT funguje v Košiciach od roku 2015 a za ten čas si získal tisícky priaznivcov. Dukáty akceptuje okolo 30 prevádzok ako sú reštaurácie, kaviarne a známe hotely. Doteraz boli vydané dukáty v nominálnych hodnotách 1, 2, 5, 10, 50 a 100 dukát.

Viac informácií aj na www.kosickydukat.sk a https://www.facebook.com/kosickydukat/

Pozn.: Projekt lokálneho platidla KOŠICKÝ DUKÁT nie je financovaný z eurofondov, štátneho rozpočtu, rozpočtu mesta Košice a ani rozpočtu Košického samosprávneho kraja. Žiaden z týchto subjektov NIKDY, NIJAKOU formou a NIČÍM nepodporil projekt lokálneho platidla KOŠICKÝ DUKÁT.

Projekt lokálneho platidla funguje v Košiciach od augusta 2015. Viac si o tomto projekte môžete prečítať aj TU.

 

Autor: (OZ Košický dukát)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.04.2019
Župa prináša do ulíc Bratislavy jedinečný zážitok
Netradičná stavba pútajúca pozornosť, tak vzhľadom ako aj farbami! Projekt s názvom Rotunda aktuálne do centra hlavného mesta priniesol Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci so spoločnosťou CEWE.
viac
28.04.2019
Návštevníci MS v hokeji sa môžu tešiť na unikátne zážitky z Košického kraja
Bohatý program mimo zápasového harmonogramu čaká na návštevníkov MS v hokeji 2019 v Košiciach. Niekoľko zaujímavých aktivít pripravila aj organizácia Košice Región Turizmus, ktorá chce takýmto spôsobom využiť významné podujatie nie len na zviditeľnenie samotného mesta, ale aj celého regiónu.
viac
14.05.2019
BSK: Odfotografujte sa s panorámou
Pozrieť si zaujímavosti Bratislavy a bratislavského regiónu z inej perspektívy môžete prostredníctvom netradičnej stavby stojacej na Rybnom námestí. Farebná Rotunda, ktorá má celoročné využitie, je výsledkom spolupráce Bratislavského samosprávneho kraja a spoločnosti CEW.
viac
31.12.2019
V Košickom kraji vzniká Krajská hokejová akadémia
Škola má pripraviť mladé športové talenty do reprezentačného výberu a poskytnúť im kvalitné vzdelanie. Súčasťou projektu je aj výstavba hokejovej haly s kompletným zázemím pre výcvik ľadového hokeja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %