Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
03.01.2020 04:05

Hasiči dostali zrekonštruovanú zbrojnicu aj repasovanú Tatru


Ilustračná snímka (tasr)


Dobrovoľným hasičom z Východnej v okrese Liptovský Mikuláš bude po novom slúžiť repasované vozidlo Tatra 148. Odovzdal im ho štátny tajomník ministerstva vnútra Rudolf Urbanovič. V obci s približne 2200 obyvateľmi zároveň koncom decembra otvorili vynovenú hasičskú zbrojnicu.


Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) vo Východnej má 121 rokov a približne 20 členov. "Pre našu obec je to veľký prínos. Hasičstvo má morálny rozmer, ochraňuje zdravie, životy a majetok ľudí... Preto pomáhame aj my, a z rozpočtu dávame nemalé finančné prostriedky pre DHZ. Robíme všetko preto, aby boli naši hasiči vybavení aj vystrojení," uviedol starosta Východnej Pavel Krupa.       

Podľa Krupu došlo v tamojšom hasičskom zbore ku generačnej výmene. "Máme mladých hasičov, sú to chlapi od 20 do 30 rokov, zúčastňujú sa rôznych podujatí. V tomto roku skončili naši hasiči na druhom mieste spomedzi všetkých v celom okrese Liptovský Mikuláš," pripomenul.       

Štátny tajomník rezortu vnútra zdôraznil, že zásluhou rekonštrukcie zbrojnice a nového vozidla zvýšili hasiči z Východnej svoju akcieschopnosť. "Napríklad v prípade mimoriadnych situácií alebo pri záchrane toho najcennejšieho, čo človek má. A to je jeho život a zdravie," doplnil Urbanovič.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.05.2016
Najväčšou výzvou pre vedenie obce Koprivnica je vybudovanie vodovodu
– Za posledných 20 rokov sa toho v rázovitej šarišskej dedine Koprivnica v okrese Bardejov veľa zmenilo. Bývalá stredisková obec sa v 90. rokoch minulého storočia pustila do viacerých investícií, ktoré mali zlepšiť kvalitu života jej obyvateľov.
viac
06.06.2019
Dobrovoľní hasiči v Brodne majú vynovenú hasičskú zbrojnicu
Sídlo brodnianských dobrovoľných hasičov dostalo novú podobu. Rekonštrukcia strechy hasičskej zbrojnice si vyžiadala viac ako 16 tisíc eur. Mesto na opravy získalo dotáciu z Ministerstva vnútra SR.
viac
02.05.2020
Dobrovoľní hasiči zo Záskalia si svojpomocne vynovili zbrojnicu
Dobrovoľní hasiči zo Záskalia, mestskej časti Dolného Kubína, si svojpomocne vymaľovali garáž a opravili opadanú omietku v budove miestnej hasičskej zbrojnice. S materiálom im pomohlo mesto.
viac
10.01.2023
Požiarna zbrojnica prešla rekonštrukciou vďaka dotácii
Dobrovoľní hasiči z podtatranského mesta Svit sa dočkali zrekonštruovanej zbrojnice v časti Pod Skalkou. Vedenie mesta im ju do užívania odovzdalo nedávno, mestu sa podarilo na zámer získať dotáciu z rezortu vnútra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %