Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
07.12.2018 06:35

Fotografie Prešovského kraja na putovnej výstave


GRAND PRIX a 1. miesto - Kultúra, tradície a história_Karina Kaľatová - Ďakujem, Pane Bože.


Výber najkrajších fotografií Prešovského kraja, ktoré zaslali fotografi do súťaže Choď a foť 2018, môže verejnosť vidieť na putovnej výstave. Prvou zastávkou bude už tradične Divadlo Jonáša Záborského v Prešove, kde sa výstava začne vernisážou pre širokú verejnosť.


 Do šiesteho ročníka fotografickej súťaže Choď a foť bolo prihlásených 493 súťažných záberov v piatich tematických kategóriách. Súťaž každoročne organizuje Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska. O víťazoch rozhodla odborná porota, ktorej predsedal známy fotograf Jano Štovka (MQEP). Putovná výstava je zostavená z víťazných a finálových fotografií, spolu ide o 47 záberov. Fotografie sú vytlačené na veľkých formátoch, čo umocňuje vizuálny zážitok. Slávnostná vernisáž sa uskutoční 12. decembra o 17.00 hod. vo foyer Divadla Jonáša Záborského v Prešove. Pozvaná je široká verejnosť.  Na vernisáži budú zároveň odovzdané ceny víťazom súťaže. K obľúbeným motívom, ktoré dominovali medzi ocenenými fotografiami boli folklórne motívy spojené s krásami prírody a ľudskými výtvormi. K takým patrí aj víťazná snímka mladej Bardejovčanky Kariny Kaľatovej s názvom Ďakujem, Pane Bože. Za fotografiu z dreveného chrámu v Bardejovských Kúpeľoch získala ocenenie Grand Prix súťaže. Autorka oslovila porotu aj ďalšími zábermi. „Výstava spája jedinečné zábery prírody, kultúry, histórie a športových aktivít, ktoré zvečnili amatérski i profesionálni fotografi v Prešovskom kraji. Aj takouto formou priblížime verejnosti krásy nášho kraja, fotografie je možné vidieť aj na sociálnych sieťach a v rozmanitých propagačných materiáloch,“ uviedol k výstave Martin Janoško, riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska. Výstava bude v priestoroch DJZ umiestnená do konca januára 2018, vidieť ju môže verejnosť v čase konania predstavení v hlavnej budove DJZ. Z divadla sa výstava vo februári presunie do Kúpeľov Vyšné Ružbachy a potom do ďalších miest Prešovského kraja. Každoročne putujú zábery aj do zahraničia.

Autor: (ts-Mgr. Barbora Čechová, KOCR Severovýchod Slovenska)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2017
Hľadajú sa najkrajšie zábery Prešovského kraja
KOCR Severovýchod Slovenska vyhlásila piaty ročník fotografickej súťaže Choď a foť. Fotografie finalistov súťaže sa znova dočkajú vlastnej putovnej výstavy.
viac
17.01.2018
V Krajskom múzeu sprístupnili výstavu Koňare
Prešovčanom prischlo pomenovanie Koňare. V Krajskom múzeu v Prešove v týchto dňoch sprístupnia výstavu Koňare s podtitulom Tradícia chovu koní v Prešove a okolí. Jej autorom je Igor Lazorík. Návštevníci si ju môžu pozrieť do 30. marca.
viac
17.01.2019
Poznáme ocenené osobnosti a produkty cestovného ruchu Prešovského kraja 2018
Za rozvoj CR v samospráve bude ocenený Štefan Bieľak. Ocenenia za prínos v rozličných oblastiach cestovného ruchu v Prešovskom kraji budú udelené piatim osobnostiam. Za celoživotný prínos budú ocenení Zuzana Šedivá in memoriam a Ján Gondek.
viac
10.04.2021
Putovná výstava o rómskych osobnostiach v PSK
Celkovo 23 veľkoformátových obrazov so svetovými osobnosťami rómskeho pôvodu poputuje po kultúrnych organizáciách Prešovského samosprávneho kraja. Medzi nimi nechýba ani rómska spisovateľka Elena Lacková, ktorej sté výročie narodenia si tento rok pripomíname.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %