Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
22.11.2023 08:55

1. pracovný kongres MIRRI SR s komunálnymi lídrami


Informačný banner


Pod mottom „Permanentný dialóg o rozvoji regiónov“ sa uskutoční 1. pracovný kongres Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI SR) s komunálnymi lídrami, ktorý organizuje MIRRI SR v spolupráci so ZMOS a ÚMS.


Kongres sa uskutoční v pondelok 11. decembra 2023 od 10:00 v Aréne Poprad, ktorá sa nachádza na ulici Uherova 2 (registrácia účastníkov od 8:30). Vzhľadom na množstvo tém a na plánovanú účasť viacerých členov vlády SR bude kongres trvať približne do 15:00 hod. Mottom stretnutia je „Permanentný dialóg o rozvoji regiónov“.

Na kongrese Vám predstavíme silný regionálny program a pracovný plán nového vedenia Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR ako aj možnosti spolupráce a viaceré zdroje na financovanie projektov vo Vašich mestách a obciach.

Počas kongresu bude vytvorený aj priestor na diskusiu so zástupcami vlády SR a ďalších verejných či štátnych inštitúcií, ktoré by mali prispievať k rozvoju Vášho regiónu. Podujatie bude zamerané na diskusiu so štatutárnymi predstaviteľmi miest a obcí o aplikovaní Programového vyhlásenia vlády Slovenskej republiky v oblastiach regionálneho rozvoja, eurofondov a plánu obnovy a participácii na tvorbe rozhodnutí.

Záväzné potvrdenie Vašej účasti, prípadne neúčasti, nahláste do štvrtka 30. novembra 2023 prostredníctvom formulára TU. Pozvánka platí pre jednu osobu: primátorku/primátora mesta, starostku/starostu obce. Presný program bude zaslaný v priebehu najbližších dní.

V prípade ďalších otázok alebo informácií nás kontaktujte prostredníctvom e-mailu event@mirri.gov.sk alebo telefonicky na čísle 0947 923 787.

 

 

Autor: (Zdroj: MIRRI SR, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2020
Spoznaj oblasti neziskového sektora na Slovensku: Dobrovoľníctvo
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri sa zameraním na dobrovoľníctvo.
viac
13.11.2020
Online národná konzultácia k eurofondom sa už začala
K návrhu priorít Partnerskej dohody, podľa ktorej sa bude rozdeľovať 13 miliárd eur, dostáva teraz možnosť vyjadriť sa široká odborná aj laická verejnosť v Národnej konzultácii.
viac
10.03.2021
Samosprávy sú pre MIRRI kľúčovým partnerom
Vicepremiérka Veronika Remišová včera rokovala so zástupcami Združenia miest a obcí Slovenska o spôsoboch, ako čo najefektívnejšie nasmerovať eurofondy do regiónov.
viac
18.01.2022
Samosprávy majú byť partnerom štátu pri témach, ktoré sa ich týkajú
Samosprávy by mali byť váženým partnerom štátu pri rozhodovaní o témach, ktoré sa ich bezprostredne týkajú. Prezidentka SR Zuzana Čaputová to uviedla počas pondelkového prijatia zástupcov Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS), Únie miest Slovenska (ÚMS) a združenia samosprávnych krajov SK8.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %