Piatok 10.05.2024
Dnes má meniny 
Viktória
°C
09.09.2023 08:05

Zvýšený výskyt diviačej zveri evidujú aj v Karlovej Vsi


Ilustračná snímka (TASR)


Zvýšený výskyt diviačej zveri evidujú aj v bratislavskej Karlovej Vsi. Najčastejšie ich hlásia z lokalít ako Líčšie údolie, Nad lúčkami, Karloveská či Fadruzsova ulica. Informuje o tom na sociálnej sieti mestská časť.


Samospráva cituje riaditeľa Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Bratislava - mesto Miloša Mašleja, podľa ktorého s končiacim sa letom dostávajú omnoho viac podnetov na pohyb diviakov v intraviláne hlavného mesta, a taktiež na území Karlovej Vsi.         

Na ich výskyt v uplynulých dňoch upozornila aj bratislavská mestská časť Vajnory. Išlo najmä o okolie Jurskej cesty (ulica Na doline) a priľahlé kukuričné a slnečnicové polia. V lokalite zaznamenali približne 40 diviakov vrátane samíc s mláďatami.         

Bratislava dlhodobo rieši problém s diviakmi. Ak ľudia zbadajú diviaky v obývanom území, mali by kontaktovať mestskú políciu na čísle 159. K diviakom sa netreba zbytočne približovať, ľudia by ich nemali kŕmiť, fotografovať, natáčať z tesnej blízkosti alebo provokovať hádzaním kameňov či iných predmetov. Obozretnosť sa týka aj psičkárov, svojich psov by mali mať na vôdzke.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2020
V tomto týždni by mali spustiť premávku električiek do Dúbravky
V Bratislave by mali v tomto týždni začať jazdiť električky po zrekonštruovanej časti Karlovesko-dúbravskej radiály až do mestskej časti Dúbravka. Predpokladá to hlavné mesto i Dopravný podnik Bratislava (DPB) presný termín spustenia premávky však zatiaľ neuviedli.
viac
19.08.2021
Tradíciu Karloveských hodov sa možno čiastočne podarí obnoviť
Tradícia Karloveských hodov v Bratislave by sa mohla čiastočne obnoviť, podmienkou však podľa mestskej časti je, že sa epidemiologická situácia dramaticky nezmení. V takom prípade by sa jeden veľký hodový víkend rozdelil počas septembra na päť menších až po hodový víkend začiatkom októbra.
viac
13.04.2022
Nový park na Karloveskej by mali dokončiť do konca apríla
Nový park na Karloveskej ulici v Bratislave by mali dokončiť do konca apríla. Predpokladá to mestská časť Karlova Ves, podotýka však, že termín dokončenia bude závisieť od jarného počasia a ukončenia povoľovacích procesov.
viac
04.03.2024
Karlova Ves skontrolovala detské ihriská, žiadne nie je rizikové
Bratislavská Karlova Ves nechala pred začiatkom jarnej sezóny skontrolovať 26 najvyužívanejších verejných detských ihrísk, ktoré má vo svojej správe. Žiadne z nich nebolo označení ako rizikové alebo nevyhovujúce. TASR o tom informoval hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %